torsdag 29 januari 2009

Stackars Mona!

I dagens SvD försöker Mona Sahlin att låtsas som att hon har en politik. Hon misslyckas. Förutom ett allmänt gnäll på regeringen och att hon tydligen är emot den globala finanskrisen och klimatförändringarna, så tycker hon ingenting alls. Faktum är att Monas artikel skulle ha kunnat vara skriven av Reinfeldt under förra mandatperioden. Det är varken höger eller vänster, varken hackat eller malet, bara gnäll på det andra laget och klämkäcka påståenden om att man själv skulle kunna göra samma sak bättre. Ungefär som Reinfeldt.
Det är synd om Mona. Utan visioner eller ideologi. Utan några egna erfarenheter av ett liv utanför politiken. Där den enda drivkraften är fokusgrupper, trianguleringar och opinionsundersökningar. De Nya Sossarna. En annan logga än de nya moderaterna, men finns det någon skillnad i politik? Eller har demokratin förvandlats till valet mellan Hemköp och Ica? Det nya s&m-partiet.

2 kommentarer:

Peter A sa...

Finanskrisen bör man inte vara emot, där emot så bör man vara emot bubblor skapade av politiker eftersom dessa ofta leder till ekonomiska kriser.

Klimatförändringar har vi alltid haft, antingen så blir det kallare eller så blir det varmare. Varmare är att föredra eftersom det ger bättre förutsättningar för mer liv.

Lennart Nilsson sa...

...fast jag tycker rätt så mycket om att åka skridskor och skidor...