torsdag 1 september 2011

Planka?

Igår när jag var på universitetet fick jag ett flygblad i handen från organisationen planka.nu. På detta flygblad beskriver man hur man gör för att åka gratis i kollektivtrafiken idag. Tips finns också på hur man sprider information om var biljettkontrollanter finns någonstans. På baksidan av flygbladet har Vänsterns studentförbund skrivit om kollektivtrafiken. Att de propagerar för avgiftsfri kollektivtrafik är inte alls konstigt.

Det som gör mig upprörd är att man uppmanar alla att protestera mot höjningen av månadskortet genom att inte betala något alls. Det jag inte förstår är hur man ska finansiera kollektivtrafik om ingen betalar? Hur ska vi ha råd till att bygga ut t-banan till Nacka och andra angelägna projekt om det inte finns pengar?

Jag gillar demokrati och tycker att man ska förändra genom politiska beslut. Uppenbarligen gillar inte dessa organisationer demokratiskt fattade beslut.

Att planka är inte någon rättighet, det är att låta andra betala.

2 kommentarer:

Anon2umedyWe sa...

Både Planka.nu och VSF har en ganska ordentlig argumentation för varför kollektivtrafiken bör skattefinansieras. Tråkigt att du inte bemöter den.

Det demokratiska problemet är snarare att båda blocken för en avgiftshöjarpolitik som stockholmarna är emot

Lennart Nilsson sa...

Visst kan man argumentera både för och emot att kollektivtrafiken ska vara avgiftsfri. Men om man, som planka.nu och ung vänster, gör det genom att fuska så är det inte ok. Är det OK för moderater att skattefuska för att de vill ha lägre skatt? Är det OK för sverigedemokrater att kidnappa invandrare och skjutsa dem till gränsen för att de vill slänga ut invandrarna?
Mitt intryck är att planka.nu och ung vänster består av curlade ungar som aldrig har behövt fixa någor själv och tror att någon annan ska betala för dem.