söndag 29 maj 2011

Godnatt kungen!Monarkin i Sverige befinner sig i sin värsta kris på länge. Kanske sedan Gustav V hotade att abdikera om vi inte hjälpte nazisterna under andra världskriget, kanske sen kungen i praktiken avsatte den demokratiskt valda regeringen med borggårdstalet.
Kungen har tydligen, som det verkar, sprungit på porrklubb med sina polare. Något som han inte själv förnekar. Porrklubben ägdes av maffian som självklart tog tillfället i akt att dokumentera händelsen för framtida behov.
Det här illustrerar två saker. Den här typen av beteende skulle ha tvingat fram en avgång för vilken folkvald politiker som helst, om man så var ersättare i tekniska nämnden i Årjängs kommun. Men för den person som innehar rikets högsta ämbete, som ska representera Sverige och utgöra ett föredöme för oss alla, på honom går det inte att ställa några som helst krav på beteendet, och det går inte att ge honom sparken hur han än beter sig.
Den andra frågan handlar om lämpligheten och omdömet hos en person som utan att blinka försätter sig i en situation där organiserade brottslingar kontrollerar komprometterande foton av honom. Ett faktum som skapar stora möjligheter för utpressning. Särskilt som det är en person som är ordförande i utrikesnämnden och har tillgång till för rikets säkerhet extremt känslig information. Vad händer om främmande makt köper dessa foton av maffian?
Vi kan inte ha ett statsskick där innehavaren av rikets högsta ämbete kan uppföra sig hur som helst, utan att kunna ställas till svars för sitt beteende. Avskaffa monarkin nu!

Se DN

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Det känns helt riktigt att hänvisa också till denna länk. Skrivet av fd riksdageman Hans Lindblad, en riktig liberal.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2011/05/kungar-och-gangsters-hans-lindblad.html

Läs även därpå följande inlägg, som är en uppföljning betr Vickans ev framtid.

Hendrik Nyman sa...

Jag tycker nog att både kungar, politiker och andra måste få vara människor och begå misstag. Det är ju skillnad om man som politiker går på porrklubb för kommunens pengar, eller om man bekostar det av egna medel. Förvisso är kungens pengar allmänna medel, men det gäller ju i så fall alla offentliganställda.