onsdag 18 maj 2011

Bamse goes SDAllas vår barndoms favoritkommunistbjörn Bamse har blivit Sverigedemokrat och börjat jobba åt Migrationsverket på gamla dar. I en specialtidning beställd av Migrationeverket hjälper Bamse familjen med utvisningen, och se de hade ju trots allt mycket bättre i det land de kom ifrån, där familjen välkomnar dem och de direkt får jobb. I ett avsnitt om känslor får traumatiserade flyktingbarn rådet att leka med sina kompisar och vara ute i friska luften för att bli av med sin ångest.
Jag måste erkänna att jag föredrar gamla kommunist-Bamse. Eller varför inte en humanist-Bamse som hjälper avvisningshotade flyktingar att gömma sig, och som hjälper papperslösa barn att gå i skolan?

Se SvD, HD

Och, ja, det våra skattepengar som har använts för att producera denna SD-smörja!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det sorgliga är att statliga organ i Sverige länge jobbat med propaganda och åsiktsproduktion, men det är först nu som liberal och sossar börjar tycka att det är ett problem. Så länge som de förespråkade massinvandring, fri sexualitet eller 'jämställdhet' så var det inget problem. Hyckleri

Realizten sa...

Är du seriös?

Familjen fick ju avslag på sin asylansökan... I "Sverige", med världens mest extremt liberala flyktingpolitik!

De var alltså per definition inte flyktingar.

Dessutom så rekommenderar FN att alla flyktingar helst ska flytta tillbaka till sina hemländer när problemen de flytt ifrån är lösta.

Det enda det här har med SD att göra är att det är partiet som vill hjälpa flest flyktingar av alla partier i riksdagen.

Anonym sa...

Jag tycker det var flera faktafel i Bamseserien som borde gjorts annorlunda.

För det första var scenerna när krokodilsoldaterna invaderade alldeles för snälla och idealiserar verkligheten. Åtminstone någon våldtäkt eller bestialiskt mord borde ha visats i detalj så att barnen känner igen sig. Kanske kunde någon av krokodilerna ha kört upp något i underlivet på ett litet grävlingbarn och sedan skurit av halsen... eller nåt sånt där som det är på riktigt.

För det andra borde den utvisade grävlingfamiljen ha hämtats på flygplatsen av elaka vargar, satt i läger och torterats ihjäl av islamiste… Förlåt, USA eller Israel ska det förstås vara. Höll på att göra bort mig där.

För det tredje borde den kaninfamilj som fick PUT ha satts i ett ghetto med andra kaniner i ett land bebott enbart av grisar. Man borde varit tydlig med att de alla blivit kriminella och antingen knarkat ihjäl sig eller blivit ihjälsparkade/huggna/skjutna av rivaliserande kaningäng innan vuxen ålder.

De få kaniner som överlever till vuxen ålder får gå arbetslösa på bidrag eller mocka i stian medan grisarna grymtar åt dem och sjunka ner i självförnedring innan de super ihjäl sig.

Alla utom en av kaninerna, som blir vänsterbloggare och krönikör, blir rik på att skriva böcker och föreläsa för politiker och skolbarn om hur det är att vara kanin och för pengarna fort som f-n flyttar från kaninflocken till ett griskvarter. Där sippar hon latte och rosévin dagarna i ända medan hon ivrigt argumenterar för att anledningen alla kaniner inte har det lika bra som hon är att grisar är onda och att det finns för lite socialism i världen.

Vi vill ju inte idealisera bilden på något sätt. Lika bra att lära ungarna från början att det troligen är kört för dem oavsett hur det går.

Det sista faktafelet i Bamseserien är förstås det mest uppenbara: djur kan inte prata. Borde man inte förklara det för barnen i serien, så de inte förleds att tro en massa som inte stämmer med verkligheten?

Anonym sa...

Bra att du erkänner att folkpartister är egentligen kommunister!
Det var viktig information att ta reda på inför nästa val!

Lennart Nilsson sa...

Kommentarsfältet anvaderat av Anonyma Nazister...

Anonym sa...

@Lennart Nilsson
Var jävligt försiktig med vem du kallar nazist!

Lennart Nilsson sa...

Och vad heter du då som inte vill bli kallad nazist? Så länge som du inte vågar stå för vad du skriver så kan jag kalla dig precis vad jag vill! Idiot!

Kropotkins skägg sa...

Om det finns någon liberal i detta kommentatorsfält så är det då INTE herr Nilsson!
Jag ser ingen nazism eller ens xenofobi eller främlingsfientlighet i någon av kommentarerna. Inlägget de kommenterar är osaklig och osmaklig.

Vadan denna koppling till SD? Författaren visar, precis som kommentarer antyder, en grov okunskap om begreppet "flykting".

Sedan är det patetiskt hur en skrift riktad mot barn kan orsaka en sådan storm i ett vattenglas. Endast i PK-sverige.

De som söker asyl och får avslag ska avvisas och återvända till sina länder. Flyktingar är inte en homogen grupp. ALLA flyr inte från övergrepp och förföljelse. Det kan vara något så enkelt som att man söker en bättre framtid ekonomiskt och materiellt. Om så är fallet och man ljuger så ska man så klart få avslag på sin asylansökan.

Tänk på det, herr Nilsson, att alla flyktingar inte är likadana. Du vill väl inte generalisera?

Lennart Nilsson sa...

Herr Skägg,
eftersom du tydligen missade några lektioner (eller år) i skolan, så låt mig berätta något om vad liberalism innebär. För en liberal är alla människor i första hand bara människor, inte araber, judar eller svenskar. Därför har alla människor en grundläggande rättighet att röra sig fritt, att bosätta sig var de vill och att älska vem de vill. Därför gillar vi inte att man slänger ut folk från Sverige. Dessutom behöver ju Sverige fler invandrare, inte färre. Vi borde BE alla som kommer att stanna!
Så, herr Skägg, gå nu ut i solskenet (om du inte sitter inlåst nånstans) ät en glass och fundera på varför människor är beredda att offra allt och riskera liver för att komma hit. Och varför Migrationsverket presenterar rakt motsatt bild, även om det är för små barn.

Kropotkins skägg sa...

Väldigt vass tunga du har. Ad hominem är retorikens motsvarighet till slag under bältet. Därför är det sorgligt att någon som bekänner sig till samma tankeskola som Adam Smith och John Stuart Mill beter sig så småaktigt.
Man argumenterar genom att presentera argument som är väl underbyggda. Man argumenterar mot argument genom att visa att argumenten inte är väl underbyggda.

Det erbarmliga inlägg du skriver och där du blandar in SD utan att de ens har något att göra med denna Bamse-tidning, och där du kommer med gissningar och antaganden (t.ex. att alla flyktingbarn är traumatiserade) och felaktigheter (du skriver att flyktingar utvisas. De som ej får asyl blir INTE utvisade, de blir avvisade. Skillnaden framgår i Utlänningslagen).
Dessutom är "papperslösa flyktingar" ett meningslöst begrepp. De som har fått avslag på asylansökningar och stannar i landet är illegala migranter. Håll ordning på begreppen, tack!

Om papperslösa flyktingar är okej så vill jag gärna slå ett slag för andra papperslösa: "papperslösa anställda", "papperslösa företagare", "papperslösa läkare". Dessa ska så klart ha samma rättigheter som alla andra anställda, företagare och läkare!

Jag antar att du förkastar nationsstaten eftersom människor fritt ska kunna flytta var de vill utan hinder. Jag tycker att det visst kan bli så som du vill. Men då måste först nationsstaten monteras ner. Man kan inte ha kakan och samtidigt äta den. Då blir det flum i Miljöpartiets skola.

De invandrare jag vill se komma är de kvalificerade yrkesarbetare som snarare väljer länder som Kanada före Sverige.
Enligt en rapport från OECD har Sverige i ett internationellt perspektiv en större andel flyktingrelaterade invandrare samtidigt som vi har en lägre andel arbetskraftsinvandrare. Sverige har också en ovanligt hög låg sysselsättning bland invandrade. Du kan hitta en sammanställning av detta på Näringsdepartementets hemsida.

Så studera din liberalism och tänk om du verkligen vill vara liberal eller om MP eller kanske V egentligen är det rätta för dig...

Lennart Nilsson sa...

Herr Skägg,
jag har läst dina inlägg i diverse forum. Det framgår ju klart att du arbetar för SD. Så frågan är om det är Bamse eller Migrationsverket som ni inte vill bli förknippade med. För övrigt så står libaralismen för motsatsen till allt ni står för. Och det gör mig stolt.