söndag 10 april 2011

Bilder från Ryssbergenryssbergen.se lägger en nackabo varje dag ut en bild från den fantastiska naturen i Ryssbergen. Ryssbergen är en unik urskog bara fem kilometer från Gamla Stan. Nu hotas denna pärla av Nackas kommunalpolitiker som vill ödelägga skogen, och kommunens ekonomi, genom att bygga en bro till Kvarnholmen och dra en väg rakt genom urskogen. Förutom den katastrof detta vore för ett unikt naturområde så skulle det också innebära ökad trafik, mer buller och avgaser för invånarna i centrala Nacka och längs Kvarnholmsvägen. Av de beräknade kostnaderna för bron och vägen på 350 miljoner så skulle Nacka kommun stå för 200 miljoner PLUS hela risken om det blir fördyringar (vilket det som bekant alltid blir).

Folkpartiet, liksom ett antal av de mindre partierna, gick till val på att stoppa detta vansinne:

[Folkpartiet anser] att beslutsunderlaget rörande byggandet av Kvarnholmsbron är för bristfälligt och ofullständigt för att bygget ska genomföras. Byggandet av bron medför stora kostnader för skattebetalarna, naturvärden i Ryssbergen förstörs och det blir oacceptabla konsekvenser för både miljön och trafikapparaten i centrala Nacka.

En förutsättning för vidare exploatering av Kvarnholmen är att man hittar hållbara lösningar för både kollektiv- och biltrafik, t.ex. genom ett spårbilsystem och en utbyggnad av Henriksdals trafikplats.

Tyvärr finns den vanliga s&m-majoriteten för att fortsätta projektet.

1 kommentar:

Pernilla Rydmark sa...

Tack för att ni skriver om min fotoblogg!

Jag har även en webbplats om Vikdalen. Kvarnholmsförbindelsen kommer att påverka oss som bor här, http://vikdalen.se