onsdag 19 januari 2011

Att gå 800 meter längre...

...för att komma till en vårdcentral är för långt bort. Ja, den kritiken finns nu i Husby. Jag såg ett inslag i ABC-nyheterna häromdagen då några Husby-bor var upprörda och även socialdemokraterna. Idag är jag fortfarande förundrad över den kritiken.
Lokalerna är slitna i Husby och det är ett skäl till att beslut har fattats om att lägga ner vårdcentralen i Husby. Att det även leder till att det blir mer pengar över till vård är väl inte heller helt fel? Det finns en vårdcentral i Akalla som fungerar väl men då krävs det att man åker t-bana en hållplats eller att man går 800 meter till. Att röra på sig är ju bara bra för både kroppen och själen.

Jag skulle kritisera beslutet om nedläggningen ifall det blev sämre vård men så är det ju inte i det här fallet. Men hur kan man tycka att avståndet i det här fallet är viktigt? Någon annan kanske kan förklara det för mig...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du varit på Husby vårdcentral? I sånt fall, hur länge sedan sist? Och tror du på fullaste allvar att det handlar om att gå 800 meter? Tänk lite.

Margaretha sa...

Hur var det nu Anna-Karin. Du sitter väl nu i äldrenämnden i Nacka. Då borde du lära dig att 800 meter - extra - att gå, kan vara väldigt komplicerat - om inte ogenomförbart - för en handikappad eller äldre klen person. T-banan i all ära, men även dit kan det vara svårt att ta sig. Därtill kommer en kostnad, som har en betydelse för människor med knapp ekonomi - och det har ganska många i Husby. Det är väl inte heller bästa tillfället att motionera, när man är sjuk och på väg till vårdcentralen.
Kommer det att bli Folkpartiet i Nacka som strävar efter nya käcka nedläggningar av Vårdcentraler i vår kommun. Kanske Folkpartiet vill avveckla all vård i kommundelen Boo - så att vi som bor här får en stärkande promenad till Nacka Forum. Den som klarar det behöver säkert inte uppsöka vårdcentralen, den som inte klarar det dör knall och fall på vägen - se där en sofistikerad ättestupa och en samhällsvinst genom att slippa svaga och gamla människor. Man blir mörkrädd. "Folkpartiet gör Nacka bättre" var väl er slogan inför valet. Visst, självklart är det bättre med unga och friska människor i fina Nacka kommun. Det har ju majoriteten länge strävat efter, men jag hade inte riktigt trott att det också var FP:s linje.
En gång i tiden fanns en stark socialliberal tanke i Folkpartiet. Var finns den nu?
Anna-Karin: Gör en Pudel ! och inte minst tala med din lokala partiledare (Stefan Saläng).
För min del är det nog färdigröstat på Folkpartiet. Jag skäms nu över att jag gav min röst till FP i höstas.