måndag 21 juni 2010

Därför älskar vi skärgården

Denna vecka och denna dag börjar Folkpartiets kampanjvecka. Den riktar uppmärksamheten mot Stockholms skärgård och visar även på vad vi gill göra för alla som bor, vistas och arbetar där. Idag presenterar vi dessutom vårt skärgårdsprogram.

Vad vi vill göra är att slå vakt om skärgårdens natur, skönhet och tillgänglighet. En levande skärgård kan bara hållas vid liv om förutsättningar är goda för boende och företagande året om.

Vi vill därutöver att stränderna ska bevaras och att ny exploatering ska ske med försiktighet. Samtidigt vill vi även se till att skärgården är tillgänglig för alla: vi vill att framtidens SL-kort ska kunna laddas även för båttrafik i skärgården. Det är därför en känslig balans som behöver ställas på många olika plan. Frågorna är säkert många.

Vi kommer därför att göra besök runt om i Stockholm för att möta skärgårdsboende, fritidsboende, turister och stockholmare som älskar skärgården och berätta hur vi kan göra livet på skärgården bättre.

Och så även i Nacka. Håll gärna utkik på Dalaröbryggan torsdagen den 24 juni. Vi kommer att vara där 11.30-13.30 och 16.30-18.30.

Vill du läsa mer om skärgårdskampanjen? Läs även vad Lotta Edholm, Barbro Westerholm, Mark Klamberg, Se möjligheterna, Fredrik Sneibjerg och Seved Monke skriver

Inga kommentarer: