torsdag 8 oktober 2009

Låt kungen granska TV-programmen!Vad har hänt med de moderata riksdagsledamöterna? Denna normalt sansade samling av distingerade herrar har helt plötsligt börjat agera som en miljöpartikongress på syra. Har Schlingmann serverat svampomelett? Har Borg kommit över ett parti LSD och på skoj hällt det i kaffebryggarn? Nej, den prosaiska sanningen är väl att det efter det senaste valet kom in mängder med nya moderata ledamöter, som nu inser att det enda sättet att undvika A-kassa är att synas och helst synas ordentligt.


För några dagar sedan hade vi Annicka Engblom som tyckte att kungen skulle utse statminister, och nu vill två andra att regeringen fortlöpande ska granska SVT:s nyhetsprogram. De misstänker nämligen att det där görs socialdemokratisk propaganda, eller så har åtminstone inte de själva fått vara med en enda gång.


Varför inte slå ihop dessa motioner och låta hovet granska TV-programmen? Kanske inte främst nyhetsprogrammen, det är ändå inte själ under 60 som tittar på dem. Istället borde hovet kunna förhandscensurera underhållningsprogrammen, och inte minst barnprogrammen. Är det verkligen konstruktivt att man skämtar om hans majestäts språkliga egenheter och dåliga geografikunskaper, drottningens misslyckade SFI-karriär, kungabarnens talanger inom foto och andra områden eller prinsessan Lillians ålder? Och är det inte högst sannolikt att Birgitta Ohlsson sett kejsarens nya kläder och annan vänsterpropaganda hundratals gånger under sin uppväxt?


Nej, framför lite sund censur och inte fullt så roliga skämt!


Se SvD, SvD1, DN

7 kommentarer:

Kurt sa...

Tjaa, kan personer som kallar sig liberaler föreslå övervakning av hela svenska folket, och statliga listor på godkänd litteratur så.

Lennart Nilsson sa...

Ja, "Kejsarens nya kläder" skulle aldrig bli godkänd!

Miljöpartist sa...

Vilken bra idé, så får kungen något vettigt att göra också! Bodde jag i Nacka skulle jag nästan bli folkpartikel.

Lennart Nilsson sa...

Välkommen, både till Nacka och Folkpartiet.

Martin Ingels sa...

Kungen skulle kunna få kontor på FRA också. Då skulle han kunna hålla koll på polarnas vänsterprassel och umgänge med yngre kvinnor - något som Silvia inte sägs uppskatta

Josefin Silverfur sa...

Lennart, ännu en gång har du visat att du är en mycket klok kille. Du har mycket goda chanser att få mitt kryss på riksdagslistan nästa år. Håller en tumme för dig i provvalet.

http://fpsollentuna.blogspot.com/2009/10/granskad-eller-granskande-journalistik.html

Lennart Nilsson sa...

Tack Josefin!