torsdag 9 april 2009

Tänk om Annika hetat Ahmed

Så har då den svenska staten lagt en halv miljon på att flyga hem en dubbelmörderska till fosterjorden. För, även om hennes faktiska skuld är bevisad bortom varje rimligt tvivel, så måste hon ju ändå vara oskyldig. Henns pojkvän lurade henne, hon gick på droger, kort sagt hon befann sig utanför det trygga Sverige, och då kan ju vad som helst hända. T.ex. att en blond kvinna som heter Annika gör sig skyldig till saker som hon egentligen är oskyldig till. Och så finns det skumma poliser/domare/fängelsevakter/guvernörer i det skumma utlandet som låser in blonda genomsvenska kvinnor som heter Annika, trots att hon definitionsmässigt inte kan vara skyldig, faktum är ju att det är utlandet som är den skyldiga i det här fallet.
Vilken tur att vi har en statsminister som kan resa till utlandet och förklara för dem att om man är svensk och blond och heter Annika så är man oskyldig och måste få komma hem till trygga Sverige.
Det här gäller givetvis bara riktiga (utan citationstecken) svenskar. Blonda och blåögda som heter saker som Annika eller Calle. Som alltid är förlåtna om de råkat göra något dumt utomlands, vi gör ju alla lite dumheter på semestern därnere.
Om man däremot heter Ahmed så är det snarare tvärtom. Då behöver man inte ens vara skyldig för att vara skyldig. Inte skulle statsministern ha tagit upp fallet med dubbelmördaren Ahmed, som fötts i Sverige med vuxit upp i USA och suttit på 25år till livstid.
Risken är snarare att Ahmed skulle kidnappas från sitt hem av svensk polis, köras ut till Bromma, överlämnas till utländska agenter och flygas till ett land där man genom tortyr kan få honom att erkänna sin skuld till praktiskt taget vad som helst. Allt helt utan vare sig rättegång eller dom.
För att inte tala om Dawit Isaak, en svensk, visserligen inte blond och han heter inte Annika, som sitter fängslad för att ha bedrivit journalistik, åker statsministern ner och talar för honom?
Ursäkta är det inte det här som kallas rasism?

Se DN, DN1, Newsmill, SvD, SvD1, SvD2, SvD3

4 kommentarer:

Revolution-Evolution sa...

Riktigt bra sagt. Ingenting behöver tilläggas.

bionicman sa...

bra skrivet...får väll önska eran borgarkollega Carl Bildt
lycka till på resan till Asmarra.

Alex sa...

Oj, du vågade säga r-ordet :) Det är vid sådana här fall som den strukturella rasismen syns väl. Calle i Grekland (mordoffret var också en svartmuskig typ), svenska våldtäksmän i Grekland, i media och andra forum beskrivs det utländska som det konstiga, ociviliserade, i motsats till det svenska korrekta. Även när det gäller västlandet USA: landet beskrivs som bakåtsträvande,folk som hökar, icke-europeer (och därför ociviliserade). Jag minns ett annat fall i Spanien, där en svensk kille hade bråkat med sin colombianska tjej, varpå hon föll från balkongen och han höll på att bli utredd av polisen. Han beskrevs i tidningar som ett offer inte bara för den spanska rättvisan (han var knappt ens misstänkt för vållande till annans död) utan för en galen, svartsjuk, "typisk sydamerikanska".
Nä, Östbergs fall rör inte mitt hjärta nämnvärt, mer än att jag tycker folk helst ska tjäna av sitt straff i sitt hemland, av hänsyn till släkten.

Josefin Silverfur sa...

Bra Lennart, mycket bra! Jag har ett ibland sjukligt behov av att följa nyhetsrapportering, men när allt man möttes av, i alla media, var "Flygplanet har landat, nu är hon hemma" tog jag en paus på några dagar för att lugna ner mig. Usch på pressen, usch på våra allianskollegor och usch på pressen igen!