lördag 27 september 2008

Krystmarodören har tagit över SSUNu har de frasradikala politrukglinen i SSU Stockholm, som tidigare gjort sig kända för att kasta bajs omkring sig på ett hotell i Bryssel, tagit saken ett steg längre och helt bytt den röda färgen mot brunt. Man vill ge en bunt rosor till den som matgförgiftade 145 personer på Svenskt Näringslivs lunchrestaurang!


Emma Lindqvist, ordförande för SSU i Stockholm, försvarar sig med att "för att komma ut i dagens medielandskap som är så borgerligt dominerat och bygger på skandaljournalistik så tvingas vi också att använda oss av sådana knep för att komma ut."


Följaktligen finns det två olika sätt att tolka SSU:s agerande. Antingen så har glinen inte lämnat kiss- och bajsstadiet och blivit en sekt för ungdomar med bruna böjelser. Eller så anser man att det är sin uppgift föra fram extremt korkade saker för att få publicitet, vilket innebär att vi måste tolka allt som SSU anser som att de själva menar att det är extremt korkat.


Uppenbart är ändå att rörelsens framtid bytt ut Marx, Branting och Palme mot Joakim Lindengrens serieklassiker om Krystmarodören.


Se SvD, DN, DN1

Inga kommentarer: