tisdag 30 september 2008

Debatt med sossarna om arbetslösheten

Inte mindre arbetslöshet med m
Debatt 23 september

Inför valet 2006 skrev ”Moderaterna i Nacka” ett program för sin kommande politik i Fisksätra.
I punkten ”en politik för fler jobb” betonas att man på alla sätt ska underlätta och stödja att människor har ett jobb att försörja sig på.Idag, september 2008, kan tyvärr inte någon minskad arbetslöshet skönjas. Tvärtom kunde Thomas Östros nyligen med hänvisning till siffror från Statiska Centralbyrån, SCB, påvisa ökad arbetslöshet. Och detta har drabbat framförallt ungdomar med 30 000 arbetslösa.Anders Borg – finansministern- skriver dessutom upp prognosen för arbetslösheten till 6,0 procent för 2008, 6,3 procent 2009 och 6,5 procent för 2010.Borg spår emellertid att arbetslösheten vänder ner igen till 6 procent 2011.Kanske ser Anders Borg att endast en annan och bättre finansminister kan ådstakomma denna förbättring. Troligt är också att Fisksätras ungdomar har anledning att se fram emot en sådan förbättring.

Fisksätra S-förening
----------------------------------------------------------------------------------------------
Arbetslösheten har sjunkit i Nacka
Debatt 30 september

Det vore kanske en bra idé för Fisksätras socialdemokrater att använda en mer tillförlitlig källa än Thomas Östros när det gäller arbetslöshetens utveckling.
Om man tittar på AMS statistik så ser man att den totala arbetslösheten i Nacka sjunkit med 32 procent, och ungdomsarbetslösheten med hela 39 procent, sedan folkpartiet och resten av alliansen tog över. Detta är en utveckling som fortsatt trots den internationella konjunkturnedgången. Nu får också de människor som aldrig fick chansen under det socialdemokratiska styret jobb, långtidsarbetslösheten har sjunkit med 22 procent för alla och med 50 procent för ungdomar under det senaste året.Så länge som det finns människor som inte har möjlighet att försörja sig själva, så länge kommer vi folkpartister att fortsätta kämpa för att få bort resultatet av ett alltför långt socialdemokratiskt styre. Nu gör vi här i Nacka ytterligare, kraftfulla åtgärder. Genom en gemensam satsning från Nacka kommun, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och landstinget i projektet ”Fler, friska, företagsamma nackabor” ser vi till att individuellt arbeta tillsammans med de människor som befinner sig utanför arbetsmarknaden, för att hjälpa varje människa till egen försörjning, självkänsla och stolthet!

Lennart Nilsson, ordförande folkpartiet Nacka

Inga kommentarer: