måndag 4 augusti 2008

Heja Camilla!



Folkhjälten Camilla Lindberg (fp) som stod på sig och röstade nej till FRA-lagen, anklagas nu för "rasism" av imam Abd al Haqq Kielan. Bakgrunden är att en person, efter en animerad diskussion om Israel-Palestinakonflikten stal hennes plånbok. I polisanmälan har Camilla berättat att personen var muslim och att meningsutbytet var orsaken till stölden. Nu står det ju också i samma mening i anmälan att Camilla själv är judinna, vilket hon inte är. Alltså hur sannolikt är det att hon skulle påstått något sådant om sig själv? Det sannolika måste ju vara att konstapeln som tog emot anmälan har tolkat hennes berättelse om diskussionen som att hon var judinna och motparten muslim och att det var därför de bråkade.

Abd al Haqq Kielan tycker att hon ska avgå som riksdagsledamot. För att hon fick sin plånbok snodd av en muslim... Ursäkta vore det inte bättre att man satte dit tjuven istället. Och om det varit en muslimsk riksdagsledmot som fått sin plånbok stulen och talat om att förövaren varit kristen eller jude och stulit plånboken för att de hade en annan åsikt, skulle Abd al Haqq Kielan då också krävt att han skulle avgått?

Och framför allt, vem har sett till att hitta polisanmälan och skapat en nyhet av det?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , _

3 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Stopp och belägg - förstår du inte att detta är en riggad historia för att framställa Camilla i en tvivelaktig dager? Det är Aftonbladet och/eller Expressen som drar in Imamen genom att det undsluppit Camilla att stölden kunde ha med den tidigare diskussionen att göra. En del journalister står inte ut med att en politiker framstår som hederlig - de har kokat soppa på en spik helt enkelt och Camilla är ännu inte van vid att sådant kan hända.

Lennart Nilsson sa...

Jag tror att du har rätt i det. Frågan är hur de nosade rätt på anmälan. Iofs vet vi ju att kvällstidningarna betalar poliser som läcker sånt, så det är väl den troligaste förklaringen.

Gun Svensson sa...

Eller nån annan som var med på festen och tyckte att det var kul att tipsa - fem minuter i rampljuset är inte kattskit för den svältfödde.