torsdag 19 juni 2008

Camilla är en hjälte!Ja, då var det över då. Efter tidernas kortaste återremiss klubbades FRA-lagen. Nästan alla borgerliga politiker röstade för, trots deras inlägg i debatten tidigare. Birgitta Ohlsson avstod. En kvinna röstade mot. Hon stod själv. Mot partipiskan. Det är modigt. Det är riktigt modigt.


Camilla Lindberg från Dalarna - heja dig! Du är en inspiration. Ni kan läsa om Camilla på hennes hemsida - och hennes motto är tänkvärt: Stå på dig, annars gör staten det!

8 kommentarer:

Farmorgun sa...

Ja, hon är en pärla. På min blogg är hon omnämnd som en hjälte som kämpar för demokratin. Vilket många grabbar inte klarade av ;-) Trevlig midsommar!

Farmorgun sa...

Och modigt av Folkpartiet i Nacka att heja på en av dissidenterna.

Björn Wadström sa...

Tänk att jag skulle få uppleva att folkpartiet kallade en av sina politiker för hjälte när hon följer sitt partiprogram. Vad är då resten av folkpartiet?
Svara på det ni i Nacka.

Anne Skoogh sa...

Nej, det är inte så lätt att svara på Björn. Men vi som diskuterat frågan i Nacka håller med Camilla, och det gör även vårt länsförbund. Fast tyvärr tycker riksdagsgruppen som du vet annorlunda...

Björn Wadström sa...

Hej Anne
Finns det fler folkpartiet i Sverige?
Det måste vara förvirrande med ett partiprogam och partimedlemmar som säger en sak och en partiledning som gör tvärtom.
Kanske dags att ni börjar diskutera interndemokrati i folkpartiet.
Eller är det olika partier?

Farmorgun sa...

Tänka sig att det finns partiorganisationer där medlemmar tillåts fatta beslut som inte först godkänts i riksdagsgruppen - det ser jag som välgörande för demokratin.

Björn Wadström sa...

Framförallt när sedan riksdagsguppen har "rätten" att köra över hela organisationen inklusive ideologi och partiprogram:(
Tycka är inte samma som trycka.
Teater kallas det, inte demokrati.

Folkpartiet har tyvärr gjort en resa lång bort ifrån de frihets och demokratideal som partiet en gång hade som ledstjärna. Det är bara att beklaga.

Farmorgun sa...

Med den debatt som pågår internt inom folkpartiet, ser jag det som välgörande för demokratin. Flera partier borde våga visa att de är oense utan att för den skull stöta ut oliktänkande som partiets "dödgrävare". Kadaverdisciplin är det verkliga hotet.