måndag 4 augusti 2008

434-olyckan, smal väg - många bilar.

Idag inträffade en allvarlig olycka med buss 434 på vägen mot Stavsnäs efter Fågelbroavfarten. Tio skadade har förts till sjukhus. Enligt rapporterna inträffade olyckan vid ett möte då bussen tvingades väja och skrapade sidan mot en bergvägg. Det har hittils inte framgått om det var en bil som genade och på så sätt kom för långt till vänster eller om det var en av alldeles för många vansinniga omkörningar som inträffar just där. Oavsett så är vägen smal, befolkningen har vuxit snabbt under senare år, och många kör i helt vansinniga hastigheter. Jag hoppas att trafikamerorna som satts upp kommer att ha någon effekt. Dessutom behöver vägen breddas för att hänga med i befolkningsutvecklingen.

Se DN, SvD, NVP, Metro, City, ABC, Radio Stockholm, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , _

4 kommentarer:

Kokiri no Mori sa...

SL håller tyvärr själva inte alla gånger det lugnaste tempot på Värmdövägarna.

Lennart Nilsson sa...

Yes, jag har märkt det.

MiaMaria sa...

Det är naivt att tro att fartkameror breddar en underdimensionerad väg, gör SL:s bussar smalar, och biltrafikanterna färre.

Möjligtvis får de förarna att köra lagenligt - inom de sträckor som kamerorna registrerar. På övriga sträckor är det rena vilda västern... Folk vill ju ta igen på gungorna det de förlorat i karusellen... s a s.

Varje år sker dödsolyckor på Stavsnäsvägen... när ska Värmdös politiker ta sitt ansvar även över de kommuninvånare som bor ut mot Stavsnäs, Djurö/Vindö???

Lennart Nilsson sa...

Givet vis har du rätt i att det enda som funkar är att se till att få en väg som funkar.