måndag 4 augusti 2008

Janne - problemet är löst, vi behöver inte FRA!

Som Anna Troberg påpekar - om det var så att Usama Bin-Ladin verkligen fortfarande var vid liv, så lär han ha skrattat ihjäl sig över Björklunds uttalande om att FRA behövs ifall de tappra svenska gossarna fångar honom. Och i så fall behövs ju inte FRA längre...

Läs också Peter Wolodarskis krönika i DN om varför de nya moderaternas SIFO-ideologi inte fungerar. Varför man alltid måste ha en ideologisk grund i politiken.

Moderatledningen har skickat ut ett internt mail där man går till attack mot de egna dissidenterna. Det pinsamma är att mailet innehåller felaktiga påståenden om att FRA inte skulle få kopior på alla mail som går över svensk gräns. Sofia Krigsman(!), sakkunnig på försvarsdepartementet, en av de som författat mailet beskriver det som att "man kan likna det vid trafikkontroll vid en motorväg. Det är endast bilister som kan utgöra fara för andras säkerhet som kontrolleras, övriga bilister kan åka vidare." Vilket bevisar att inte ens de skrivit lagen begriper den!

BadlandsHyena kräver, precis som Tolgfors, åtgärder mot Infodemin, det smittsamma spridandet av missförstånd om FRA-lagen.


För övrigt ett litet tips hur man klarar sig undan FRA:s spionmaskin:

DN, DN1, DN2, DN3, SvD, SvD1, SvD2, Expressen, Expressen1, GP
DN, DN1, SvD, AB, DN, SvD, SvD.

Läs även andra bloggares åsikter om , _

2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Wolodarski är landets kanske bästa ledarskribent. Han brukar alltid ha något tänkvärt. Så även nu.

W. aktualiserar frågan om Reinfeldts ledarskap. Där har jag själv en del rätt specifika synpunkter, men skall inte bre ut mig på annans blogg.

Låt mig alltså i all enkelhet flagga för min allmänblogg Lûzgannon som bl a med utgångspunkt från en gammal AB-artikel vill initiera en närmare kritisk granskning av statsministerns roll i turerna kring FRA-lagen, och härmed debuterar i just denna allmändebatt.

http://luzgannon.blogspot.com/

Lennart Nilsson sa...

Tack för tipset!