tisdag 19 augusti 2008

Det är något med Tyskland och gas...Den tyske utrikesministern Franz-Walter Steinmeier är i Stockholm för ett be svenskarna sätta lite fart med arbetet på att godkänna Nordstream, den gasledning på Östersjöns botten som kommer att göra Tyskland ännu mer beroende av Kreml och dessutom innebär att Ryssland flyttar fram sina positioner i vårt närområde. Igår uttalade samme Steinmeier sig om ryssarnas invasion av Georgien, som enligt honom var lika mycket georgiernas eget fel. Typ som tjecker, polacker, danskar, norrmän m.fl. en gång i tiden.

Avtalet om gasledningen skrevs under av Putin och Steinmeiers gamle chef Gerhard Schröder, som efter det fick jobb som lobbyist åt gaskonsortiet.

Eftersom ledningen inte går genom svenskt territorium, men väl genom den svenska ekonomiska zonen, så är vår enda möjlighet att stoppa ledningen den miljöprövning som sker. Förhoppningsvis kommer regeringen att hitta tillräckligt starka miljöskäl för att på ett trovärdigt sett kunna säga nej. Det kanske inte duger att bara konstatera att rysk av dominans av Östersjöområdet och Europa är riktigt dåligt för miljön.

Vi har tidigare skrivit om detta här. Läs också Tokmoderaten.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , _

Inga kommentarer: