måndag 21 juli 2008

Birgitta sågar FRA-chefen och TomhylsanBirgitta Ohlsson sågar på dagens SvD Brännpunkt de argument som FRA-chefen Ingvar Åkesson framförde häromdan till stöd för FRA-lagen. Hon påpekar bl.a. att Ingvar Åkesson själv avfärdat försvarsministerns främsta argument, att skydda svensk trupp i Afghanistan. FRA-chefen försöker i ett riktigt uselt skrivet inlägg slingra sig med att "vi behöver bakgrundsinformation." Det är ju i slutändan som Birgitta säger "att en kraftigt utbyggd ambassad i Kabul är mer ändamålsenlig än signalspaning i svensk kabeltrafik."
Nu måste Folkpartiets referensgrupp, där bl.a. Birgitta och Camilla ingår, få jobba fram en ståndpunkt som förhoppningsvis innebär att man skrotar denna förfärliga lag. Det vore bra om fler ledamöter vågade komma ut ur garderoben, trots allt så är det ju fler än de sex som inte vill ha FRA-lagen. Det är också viktigt att vi alla andra i partiet, medlemmar, lokalföreningar och länsförbund på olika sätt stöttar och uppmuntrar Birgitta, Camilla och de andra, så att de får styrkan att stå för sin, och vår, liberala övertygelse mot Reinfeldt & Tolgfors.

6 kommentarer:

Joacim sa...

Jag hade nästan gett upp hoppet om "mitt" parti innan jag reste på semester för en vecka sedan. Tack för att någon försöker stå upp för de rättigheter jag tog för givet att fp stod för! Nu finns det iallafall en strimma av hopp att klamra sig fast vid. Annars blir det tyvärr nån annan som får min röst men vem kan man lita på annat än soffan?

Farmorgun sa...

Läste nyss i Öviks Allehanda Solveig Hellqvists funderingar kring detta att hon lät sig kvittas ut, men nu kommit på andra bättre tankar. Klistrar in länk
http://allehanda.se/avdelning/opinion/29601

Lennart Nilsson sa...

Joacim,
vi kämpat vidare för l-ordet.

farmorgun,
tack, rätt länk är:
http://allehanda.se/avdelning/opinion/29596
Men Stina Morians ledare var också mycket läsvärd.

Magnus Hammar sa...

Njae, hon sågar nog inte så mycket som blandar ihop korten.
1. Vad har en ambassad med signalspaning att göra? Eller menar Ohlsson att militärattachén ska ut och besöka talibanerna? "Säg hejgoddag, vilka vapensystem tänkte ni importera härnäst?" Absurt. Talibanerna är dessutom inte medlemmar i Open Skies m.m. samarbetsprojekt.

2. Tyckte nog att Åkesson svarade rätt bra i "Svar direkt". Sammanställde argumenten på min blogg :)

Men frågan är varför ni inte kan avhålla er från att kalla alliansministrar vid öknamn? Förvisso är jag medveten om att ni är i opposition i Nacka, men ändå. Känns så lågt.

Thomas sa...

Magnus, hur menar du nu? En ökad diplomatisk närvaro i Afganistan ger enligt din åsikt sämre effekt än att snappa upp signaler som Talibanerna skickar om sina attentat via svenskt internet?

Det verkar rimligt. Och ett jättebra argument för att läsa staten ska få läsa mina email utan min vetskap.

Get a grip.

Lennart Nilsson sa...

Magnus:
1) Det där var otroligt korkat sagt.
2) Det är knappast någon annan som tycker.
Man ska inte kalla någon för öknamn, men t.o.m. du kunde ju identifiera honom som det... :-)