måndag 14 april 2008

Nackaborna blåsta på kvarts miljon!

Jag har varit utomlands några dar och missat den stora nyheten om Nacka. Det visar sig att det produktionsbolag som producerar TV4:s Körslaget har fått en kvarts miljon av Nackas skattebetalares pengar. Vi har helt enkelt blivit blåsta.
Det är helt enkelt så att kommunstyrelsens ordförande, Erik Langby (m), helt på egen hand har skickat pengarna till bolaget i tron att annars skulle inte Markoolio, som är uppvuxen i Orminge, och hans kör, få vara med i programmet. Hur blåst blev inte han, det visar sig att de flesta andra kommuner som är med helt enkelt tackat nej till att sponsra programmet! Det borde ju vem som helst begripa att TV4 inte kommer att riskera sina reklamintäkter genom att välja artister (och därigenom kommuner) efter vilka som betalar mest. Det var nog snarare så att produktionsbolaget chansade och försökte fixa lite extra cash. Och resultatet blev att det var vi skattebetalande Nackabor som blev fintade.
Det sorgliga är att det här inte är ett olycksfall i arbetet. Jag har tidigare skrivit om Briggen Tre Kronor som man velat sponsra med skattepengar. Bor vi i Sveriges mest lättlurade kommun? Och varför verkar vissa politiker betrakta våra skattepengar som sina privata? Det är dags att stoppa slöseriet och lära sig förstå skillnaden på mitt och ditt!

Se Expressen, Expressen1, SvD, NVP

Inga kommentarer: