onsdag 13 februari 2008

SL på rätt väg - mot Solna!

Solen skiner över Solna!

Allas vårt älskade och hatade SL presenterade idag siffror som visar att det inte bara är fler och fler som åker kollektivt, i januari passerade man gränsen 2,5 miljoner passagerare varje dag, utan vi är även nöjdare. Idag är 72% av resenärerna nöjda, vilket är lånt ifrån bra eller ens acceptabelt, men ändå betydligt bättre än de 66% man hade för ett år sedan. Till och med bland pendeltågsresenärerna är 62% nöjda, mot 34% när socialisterna styrde SL!

Samtidigt passade man på att presentera hur man ska förbättra kollektivtrafiken i Solna, med ny tunnelbanegren till Karro och ny tvärbana till Solna station. Grattis Solna! Är det råttans år så är det.

Nu räknar vi med att man håller motsvarande presskonferens i morgon, där man presenterar hur man ska förbättra kollektivtrafiken för oss andra, t.ex. här i Nacka/Värmdö. Vi behöver definitivt en tunnelbana till Orminge. Helst en som går direkt till Solna. Och om det inte fungerar att hålla presskonferensen i morrn så i övermorrn, eller dan därpå, eller nästa vecka, bara det händer...

Se DN, SvD

Inga kommentarer: