lördag 1 december 2007

Pengar till kriminella...

Kommunalrådet Stefan Hedin (s)

Sandvikens kommun har skänkt 200 000 till det kriminella motorcykelgänget Outlaws, för att de ska flytta till en annan kommun. Så nu behöver bara gänget flytta till en annan kommun med lika ryggradslösa kommulapolitiker för att tjäna ännu mer pengar. Om alla Sveriges 290 kommuner handlar likadant kan de höfta in 58 miljoner! Kommunalrådet, Stefan Hedin (s) försvarar sig med:

- Men de ville ha ohyggligt mycket mer pengar än vad de fick.

Nu lär väl Hells Angels och Bandidos också dra till Sandviken för att kräva in sin andel av Sandviksbornas skattepengar!

DN, SvD, Aftonbladet, Gefle Dagblad, Gefle Dagblad1

Här hittar du Kommunstyrelsens protokoll (se §27)

Men i protokollet står det inte att det är Outlaws det handlar om:"Anledningen till att det inte står vem som skulle få betalt i kommunstyrelsens protokoll var enligt Stefan Hedin att kommunen ibland måste hålla tillbaka känslig information.- Det finns viss information som är så känslig att man inte kan gå ut med den. Allt som sägs skrivs inte i protokollen", säger Kommunalrådet Stefan Hedin (s)

Uppdatering: tydligen är inte Sandviken ensamma...


7 kommentarer:

B! sa...

"Men de ville ha ohyggligt mycket mer pengar än vad de fick. Vi betalade bara för de faktiska utlägg som de gjort och kunde visa upp vita kvitton på, säger kommunalrådet Stefan Hedin (s) till Gefle Dagblad."

Med andra ord, MC snubbarna har säkert lyckats lura till sig en del slantar, men huvudsakligen rör det sig om kostnader runt själva flyttstädningen, och skattad lön till de som utförde den.
Helt plötsligt tycker inte jag det låter så illa längre.
B!

Leif sa...

Som vanligt ser fp världen genom ngn slags liberalt? filter. Läs igen och se att alla partier utom M röstade för lösningen.
Vad jag kan se på kommunens hemsida så har Fp representation både i kommunstyrelsen och fullmäktige.
Som vanligt glider Fp med sanningen för att kunna smutskasta Socialdemokraterna

Joakim sa...

Men varför skulle de i hela världen få betalt för flyttstädningen? Inte får lokala scoutklubben betalt när de flyttar ut? För b! precis som för kommunalrådet; höj blicken och fundera över signalerna det här sänder ut till kriminella gäng. Och fundera över hur kommunen som nu kommer få ta hand om mc-gänget påverkas av detta! Är vi ett samhälle tillsammans eller är var man för sig? /j-walk

Lennart Nilsson sa...

Leif,
heder åt moderaterna i Sandviken för att de röstade emot förslaget. Vad folkpartisterna sysslade med begriper jag inte...

Lennart Nilsson sa...

B!,
problemet är inte huruvida de hade kvitton eller inte, problemet är att en kommun betalar ett mc-gäng för att flytta över kommungränsen!

B! sa...

Eftersom det inte framgår vad som ingått i "flyttstädningen" så är det svårt att uttala sig, men faktum kvarstår, de har inte fått betalt för att flytta. Utan en städinsats efteråt, som kommunen tydligen ansåg det ålåg dem att åtgärda. Att det i sig är fel, kan jag hålla med om, men håll isär begreppen.

Så vitt jag vet finns inte ens Outlaws i Sverige längre?
B!

Lennart Nilsson sa...

b!
det är ingen som riktigt vet om de finns kvar i Sverige, se
http://mc-razzia.blogspot.com/2007/11/oylaws-mc-sweden-offo.html