måndag 19 november 2007

Trafiksäkerhet?



Folkpartiet satsar på säkrare trafik i Nacka. Här är bilder från en grannkommun (nåja), där man inte har gjort det!


Under kommande mandatperiod kommer vi att intensifiera arbetet med trafiksäkerhet.
Vi vet av erfarenhet att man inte bara kör efter hastighetsbegränsningarna utan också vad ögat uppfattar, visuellt. Detta gör att vi kan använda oss av andra fartdämpande åtgärder än gupp o bulor. Tex avsmalningar, refuger, rondeller och gator kantade av träd. Detta kommer bla att ingå i den nya trafiksäkerhets policy som är under framtagande. Vi kommer också att bygga ut vårt cykel och gångvägnät. Så att det finns säkra och bra alternativ till bilen. Från FP ser vi gärna att ett första försök med det nya ”greppet” blir Värmdövägen. ( vill bara säga att filmen ni ser ej är från nacka)
TN har när det gäller mål och nyckeltal för avfallshantering fokuserat på farligt avfall, som det mest kritiska ur miljösynpunkt. Farligt avfall har också börjat samlas in via uppsökande verksamhet två gånger per år. Till att börja med har endast flerfamiljshus berörts, men det kommer att ske i hela kommunen framöver.
Graden av återvinnig är också en viktig miljöfråga. Vi har därför beslutat att volymen hushållsavfall per nackabo bör minska. Ju mindre hushållsavfall som måste hämtas, desto mer har hushållen sorterat och lämnat på återvinning är tanken.
Vi har också sett till att entreprenören kör med miljöbilar, i detta fall driven med biogas.
Vi ser också fram emot att man intensifierat arbetet med att snabba upp planprocessen i förnyelseområdena. Och då tänker jag särskilt på Boo där planeringen i förnyelseområdena blivit mycket utdragna och försenade.
Folkpartiet vill framåt, cyklande, gående, körande trafiksäkert med bil eller fungerande kollektivtrafik.

Gunilla Grudevall-Steen, led. tekniska nämden

Inga kommentarer: