tisdag 20 november 2007

Tack gode gud för Hans-­Göran ­Olsson!Folkpartisten Hans-­Göran ­Olsson stoppar utförsäljningen av Stockholms stads kulturhus. Moderaterna lovade innan valet att också de som fått tillgång till de mysiga kulturkåkar och paradvåningar som Stadsholmen förvaltar, skulle säljas ut som bostadsrätter till de nuvarande hyresgästerna. En befängd idé tycker också de flesta moderater, men inte Stockhoms bostadsborgarråd Kristina Alvendal (m), hon är "fortfarande övertygad om att vissa kulturhus kan säljas och att ett privat ägande i många fall är att föredra."
Idén om att enskilda bostadsrättsföreningar skulle få ansvaret för att förvalta Stockholms kulturarv istället för att använda den kompetens som byggts upp inom Stadsholmen, innebär ju i praktiken att man förstör stora delar av det kulturarv som alla partier säga sig värna om!
Så tack Hans-­Göran ­Olsson för att du räddar vårt kulturarv!
Se SvD, SvD1, SvD2

4 kommentarer:

Farmorgun sa...

Om det fanns ett civilkuragepris för pålästa och kunniga politiker som följer det egna samvetets röst istället för att flyta med strömmen då vore Hans-Göran Olsson en given kandidat, det skriver jag idag på min blogg.

Örjan sa...

Vem har sagt att det finns kompetens i Stadsholmen? Vem har sagt att det är ett attraktivt byte? Vem har sagt att det finns någon i hela Sverige som skulle sköta ett boende som de köpt för miljoner sämre än Stadsholmen? Ingen...

Bor själv i Stadsholmen och kan konstatera att de flesta reparationer de gör är taffliga och att min sambo är bättre utbildad och mer kunnig i renoveringar än hantverkarna som utför dem. Jag har även försökt byta lägenheten mot en större i innerstan och efter 3 års försök så har jag ännu inte lyckats. För vem vill byta en fyra mot en sliten tvåa med nästan lika hög hyra som man har i sitt eget, betydligt större hem? Så nu sitter vi här, fyra stycken boendes på 60 kvm och hoppas, hoppas att det ska bli bostadsrätt så att vi kan byta till oss en större hyresrätt. Men visst, är det någon i Nacka som vill byta sin villa mot en hyresrätt i k-märkt hus i innerstan så är ni välkomna. Aj visst nä, jag får ju inte göra ett sånt byte.

Lennart Nilsson sa...

Örjan,

jag är övertygad om att du får in mängder med svar om du sätter in en annons om att byta dina k-märkta lägenhet i innerstan mot nånting i större förorten.
Vi har t,ex, många finfina områden i Nacka som du kan flytta till, en del nära stan, t.ex. Henriksdalsberget en del nära naturen. t.ex. Fisksätra eller Orminge. Välkommen!

Farmorgun sa...

Örjan har även besökt min blott och lämnat sina synpunkter på Stadsholmens sätt att förvalta vårt kulturarv. Jag har svarat om det är sant det han säger bör han försöka byta lägenhet och jag har lovat att framföra hans kritik till den det vederbör. Om Stadsholmen inte tar ansvar för vårt kulturarv är det inte OK.