lördag 20 oktober 2007

Nattvandrarna i Orminge

I går kväll var jag ute med nattvandrarna i Orminge. Sedan 1999 har man nattvandrat i Orminge och i går kväll var vi 4 stycken som vandrade. Nattvandrarna i Orminge samarbetar med Myrsjöskolan på så sätt att föräldrarna i en klass ansvarar för en kväll. Den klass som får ut flest föräldrar under ett år får 5000 kr. Det finns också en kärngrupp på 8-10 personer som leder arbetet en kväll i månaden var.
Gårdagskvällen var lugn, vi var ute från halvtio till halvett, här och där små gäng av ungdomar i nedre tonåren, men inget stök eller bråk. Det största gäng vi träffade på var faktiskt en stor grupp nattvandrare från Björknäs, varav tre var folkpartister. Det var trots allt intressant och lärorikt, framför allt var det skönt när ungdomar sa att det kändes tryggare när det fanns vuxna i närheten efter allt som hänt på sistone.
Nattvandrarna behövs. Det behöver finnas vuxna ute för att skapa trygghet för ungdomarna och för att arbeta mot fylla och droger, särskilt för de i nedre tonåren.
Nattvandrarna får stöd av bl.a. Skandia, men i Orminge har man problem med lokal. Men det borde väl kommunen kunna hjälpa till med...

Inga kommentarer: