lördag 20 oktober 2007

Allt går igen

Under min senaste vecka i England kunde jag nästan tro att jag förflyttats dit av en tidsmaskin. Samma frågor är aktuella där, som nyss var aktuella här. Liberaldemokraternas ledare Sir Menzies Campbell har avgått efter att ha fått veta - underhand och via media - att han inte har förtroende att sitta kvar över nästa val. Ny ledare ska utses. Till skillnad mot i Sverige deklarerar de som vill bli partiledare öppet detta och sedan har man omröstning efter en tids kampanjande. Och det går bra att återkomma även om man varit med tidigare och förlorat. Ganska sunt!

Vidare har första nedsläckningen av analog TV ägt rum. Man börjar försiktigtvis med en kanal i en stad för att kolla att allt funkar. BBC, som inte får så mycket licenspengar som man tänkt, står inför stora nedskärningar och samma diskussion som i Sverige förs, om vilken uppgift public service har.

Fotbollen är dock internationell och därför samtidig. Ve och fasa! England nästan säkert borta från finalspelet i Österrike/Schweiz, trots att man inte längre kan skylla på Svennis!

Inga kommentarer: