fredag 14 september 2007

Miljardsatsning på kollektivtrafiken!

Christer Wennerholm, ordf. i SL

Alliansmajoriteten i Landstinget gör i den nya budgeten den största satsningen på kollektivtrafiken någonsin. Trafiken förstärks med över en miljard. Det räcker till en hel rad åtgärder, bl.a. att ett gammalt folkpartikrav, nattrafik i tunnelbanan på helgerna, kan förverkligas.

Trots den usla ekonomi som sossarna lämnade efter sig i landstinget så väljer alliansen att göra denna satsning, som delvis finansieras av att månadskortet höjs med 70 kr.

Bravo landstinget! Nu får vi hoppas att regringen också visar samma positiva inställning och ser till att en stor del av trafikinvesteringarna hamnar där de behövs bäst, för nya spår i Stockholm. Ett väldigt angeläget exempel är tunnelbana till Nacka.
Några tror att fler kommer att ta bilen när månadskortet blir dyrare. Det tror inte jag, det är fortfarande otroligt billigt, mycket billigare än att köra bil. Däremot kan man nog få fler att välja bort bilen när kvalitet, turtäthet och tidshållning förbättras.
Se DN och SvD och SvD1 .

4 kommentarer:

Cineast i götet sa...

Den borgerliga alliasnen i Stockholm gör tvärt emot vad man har gjort i Göteborg där månadskortet för resor inom kommunen sänktes från 515 till 400 kronor den 1 September.

Lennart Nilsson sa...

Nu gäller ju kortet i Stockholm hela länet. Det förs en parallell diskussion om att införa zonkort för mindre områden, som då skulle kosta mindre. Fortfarande är ju 690 pix otroligt billigt.

redundans sa...

Det är ju ännu billigare att resa med planka.nu. 100 kronor per månad och det gäller även i göteborg.

Lennart Nilsson sa...

Det är väl OK med gratis kollektivtrafik om alla som kör bussar och tåg går med på att jobba gratis, om alla som bygger spåren, vagnarna och bussarna inte vill ha betalt för det, om norrmän, ryssar och araber tycker att det är OK att låta oss få deras olja gratis... Så börja med övertalningen NU, innan du försöker förstöra trafiken för oss som måste ta oss till jobbet, genom att uppmana till stöld av de pengar som ser till att trafiken funkar!