torsdag 15 oktober 2015

Stor satsning på utomhusmiljö i alliansens höstbudget i Nacka!


 
Nya lekplatser, utegym, spontanidrottsplatser, konstgräsplaner, cykelbanor och en strandpromenad längs Svindersviken föreslår de fyra styrande Allianspartierna i Nacka i ett paket för mer vardagsmotion och bättre utemiljö.
 
Tack vare en stor fastighetsaffär med Rikshem, som kommunen genomförde förra året, så finns utrymme för extra investeringar. ”Utepaketet” uppskattas kosta 83 miljoner kronor och investeringarna är tänkta att genomföras 2016-2018. Beslut fattas av kommunfullmäktige 17 november.
 
-Vi skapar ett trivsammare Nacka, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M). Vi har frigjort pengar för att kunna satsa på lek och idrott för våra barn och unga, men också underlätta för oss alla att vara ute och röra på oss mer.
 
-Alla i Nacka ska kunna ha en aktiv fritid, oavsett ålder. Därför är det extra roligt att vi nu kan satsa på fyra nya lekplatser, fem konstgräsplaner och sex nya utegym.
De är tillgängliga året runt och dygnet runt och gratis att använda. Ökad livskvalitet och lekfullhet, säger kommunalrådet Gunilla Grudevall Sten (FP).
 
-De nya cykelbanorna gör det enklare och säkrare att cykelpendla. Det här är stora och viktiga regionala cykelstråk vi nu får fram kommande år. Vi vet att många Nackabor vill kunna cykelpendla och det underlättar vi nu, säger kommunalrådet Hans Peters (C).
 
-Nu kan vi förverkliga strandpromenaden längs Svindersviken och det är efterlängtat av många. Det är populärt att ta sig runt Svindersviken och när nya Kvarnholmsbron öppnar i vinter så är det här den sträcka som återstår för att man ska kunna ta sig runt hela viken, säger kommunalrådet Jan-Eric Jansson (KD)
 
 
Alliansens ”Utepaket” omfattar följande satsningar:
·         4 nya lekplatser: en större i Sickla strand som kan vara klar 2016, Östra Fisksätra (2017), Älta (2018) och Östra Orminge (2018). 
·         6 nya utegym, två per år 2016-2018. Lämpliga platser är i anslutning till motionsspår, idrottsanläggningar och lekplatser, t ex i Nyckelviken, Velamsund, Boovallen, Saltsjöbadens IP, Fisksätra och Duvnäs Utskog. 
·         3 spontanidrottsplatser, en per år 2016-2018. Det kan handla om ytterligare en parkourpark, skateboardbana, liten gräsplan för spontanidrott etc.
·         5 små konstgräsplaner. Grusplaner som inte kunnat användas av fotbollsföreningar ska få konstgräs och bli bokningsbara.
·         5 km cykelbanor i tre projekt: Värmdövägen från Orminge till Skurubron, Värmdövägen från Skurubron till Saltsjöbadsleden och Grustagsvägen mellan Älta och Tyresö.
·         Strandpromenad längs Svindersviken, mellan Marinstaden och Svindersviks gård.

Inga kommentarer: