tisdag 3 februari 2015

Fritidsgård för vuxna?


Metro kan man läsa om hur den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad funderar på att ha en skattefinansierad fritidsgård för vuxna i Vasastan. En mötesplats för de som är äldre än 18 år. Och vad jag har förstått ska man då ha liknande verksamhet som på en fritidsgård. Om det är något som finns i Vasastan så är det väl mötesplatser? Minst en i varje kvarter...

Visst är det så att Nacka kommun stöder vuxenverksamhet ekonomiskt men då handlar det om att stödja föreningslivet och som arbetar med förebyggande arbete.

I tisdags fattade socialnämnden beslut om att Fisksätra folkets hus ska få ett verksamhetsbidrag om 300 000 kr. Nämnden har då också ställt upp ett antal kriterier för vad bidraget ska gå till. Det handlar om att stödja ungdomar och unga vuxna med aktiviteter som leder till arbete eller högre studier genom tex workshops, teaterbesök, studiebesök, rådgivning mm. Nämnden var helt enig i att Fisksätra folkets hus måste göra verksamheten mer attraktiv för flickor eftersom det behövs.

Socialnämnden planerar ha ett sammanträde på Fisksätra folkets hus senare i vår.

Inga kommentarer: