måndag 26 augusti 2013

Erik Ullenhag skriver om öppna nomineringar

I helgen skrev Erik Ullenhag, ordförande för Folkpartiet i Stockholms län, om öppna nomineringar på Svd Brännpunkt. Läs gärna hela texten, men här kommer några av godbitarna:

"För att vitalisera demokratin kommer vi nu att genomföra öppna nomineringar till kommuner och landsting.
Undersökningar visar att drygt 1 procent av invånarna får frågan om att kandidera för partierna i lokalvalen. I en population med 10000 valbara invånare så får cirka 130 frågan om att ställa upp för något parti till val i kommunen eller landstinget. I Stockholms län, som har 1636614 valbara personer till landstinget och kommunerna, får alltså fler än 1,6 miljoner personer aldrig frågan om de vill vara kandidater. "

"Vi vill öppna upp de politiska förtroendeuppdragen för många av våra sympatisörer som ännu inte har valt att kandidera i val eller blivit medlemmar i Folkpartiet. Och vi behöver allmänhetens hjälp för att nå alla tänkbara kandidater i länet. "

"Ni som vill förändra i Stockholms län får nu ett gyllene tillfälle att nominera er själva till Folkpartiet eller föreslå andra personer ni vill se som era förtroendevalda. För oss i Folkpartiet är det angeläget att ge möjlighet för alla sympatisörer att påverka vilka som slutligen blir kandidater. "

Vill du nominera någon, eller kanske rentav dig själv? Då gör du det på den här sidan.

Inga kommentarer: