söndag 16 december 2012

Anna Johansson-Visborgs minne


Har ni sett de små stugorna vid Skurusundet? De ligger idylliskt på Skurusidan högt upp på ett berg med utsikt över inloppet till Stockholm. Här har många kvinnor med låg inkomst fått möjlighet att hyra stugor.  Det är vad Anna Johansson-Visborg bestämde en gång i tiden att så ska det också vara. Visst är stugorna små och lite omoderna. Men man kan inte få allt. Kvinnorna som idag får möjligheten att hyra stugorna trivs ändå.
Stiftelsen Anna Johansson-Visborgs Minne som driver detta har nu ansökt om att stycka av en del av marken och riva 26 stugor för att få in pengar till fastigheterna. Dessutom har man ansökt om att ändra stiftelsens stadgar. Syftet med stadgeändringen lär vara att kommersialisera en del av stiftelsens mark.
Vore trist om verksamheten lades ner.

1 kommentar:

Anonym sa...

DEt som hänt visar verkligen vad som kan hända med en stiftelse när giriga oc h icke ansvarsfulla personer, i detta fall fackföreningsmänniskor med benäget bistånd av kommunalpolitiker, har möjlighet att härja fritt. i detta fallet försöker man ändra på stadgarna. Stiftelsen borde sättas under tvångsförvaltning.