måndag 24 september 2012

Riksdagsledamöter på besök

För ett par veckor sedan fick Folkpartiet i Nacka finbesök. Då kom nämligen riksdagsledamöterna Nina Lundström och Gunnar Andrén till Nacka för att bekanta sig med ett par olika verksamheter som finns i kommunen. Nina sitter i Utbildningsutskottet och Gunnar i Skatteutskottet.
Första stoppet var Atlas Copco där Thomas Dahlgren, Vice President Holding Nordic, tog emot. Det blev en intressant redogörelse för Atlas Copcos arbete, inte kunde man tro att kompressorer och borrar kunde väcka så mycket intresse men det gjorde det. Atlas Copco arbetar också mycket strategiskt med att få fler kvinnor på toppositioner inom bolaget, man är även mycket engagerad i så kallad CSR (corporate social responsibility) och driver bland annat ett projekt om rent vatten. Folkpartiets delegation fick också göra ett besök i gruvan som nu även är öppen för allmänheten.

Efter besöket på Atlas Copco var det dags att besöka förskolan Kristallen, en mångfaldigt prisad förskola som drivs enligt Reggio Emilia-pedagogik. Där arbetar bland annat eldsjälen Tuula Aula som är förskolechef och den som ligger bakom det enorma arbete som lett fram dit Kristallen befinner sig idag. En otroligt kreativ och inspirerande miljö där man blir glad av att vara. Här bjöds vi också på en fantastisk lunch, självklart tillagad av förskolans egna kockar.


Inga kommentarer: