onsdag 2 maj 2012

Fp säger nej till privatisering av Nackas bibliotek

I maj 2011 beslutade kulturnämnden i Nacka att låta upphandla driften av Nackas bibliotek. Efter en upphandlingsprocess beslutade kulturnämnden på sitt möte den 25/4 vilka som i fortsättningen ska få driva biblioteken i Nacka. Personalen på Saltsjöbaden- samt Ältas bibliotek går samman med Dieselverkstaden i ett gemensamt aktiebolag. Biblioteken i Orminge, Nacka Forum samt Fisksätra förblir i kommunal regi.

Folkpartiet har varit kritiska mot upphandlingsförfarandet och tycker det är illa att en verksamhet som varit mycket omtyckt och fått höga betyg av Nackas innevånare nu går en osäker framtid till mötes. Därför röstade man också nej på mötet och reserverade sig mot beslutet.

-Det har varit alltför många frågetecken i det här upphandligsförfarandet enligt dialogmodell som främst rör hur man säkerställer den goda kvalitet som Nackas bibliotek är kända för. Frågetecken som inte heller reddes ut på mötet. Därför kan inte jag med väljarnas förtroende i ryggen rösta ja, säger Gertrud Lindgren (Fp), ledamot i kulturnämnden.

-Som liberal handlar det om att säkerställa att Nackas innevånare även fortsättningsvis har tillgång till bibliotek av god kvalitet, det handlar inte om driftsformen men jag kan inte heller se varför man ska riskera en verksamhet som Nackaborna uppskattar väldigt mycket, om man inte vinner någonting på det, avslutar Gertrud Lindgren.


Läs mer i Nacka Värmdö Posten och DN

Inga kommentarer: