onsdag 14 december 2011

Barnens rätt i samhället BRIS

BRIS är en organisation som jag har stort förtroende för. Barnen har också det. Att det finns barn som inte har någon vuxen att tala med om allt möjligt vet vi att det finns. Därför är BRIS viktigt. Dit kan barn ringa anonymt och få tala med någon om allt möjligt, stort som smått. Att bara få prata är så himla viktigt. Ibland kan det räcka med att bara prata själv och att någon lyssnar. De som svarar i telefon eller på mejl har erfarenhet och vet hur de ska hantera barn som är bekymrade.

Ett samtal kan vara det som gör att barnen får större självkänsla. Eller veta hur man ska göra för att det ska bli bättre.

BRIS har fått ekonomiskt stöd tidigare av Nacka kommun. Stödet har beräknats tidigare till 5 kr per barn och år. BRIS vill nu förändra stödet och har då föreslagit att Nacka ska bidra med 250 kr per nyfött barn i kommunen. Nacka kommun och BRIS skickar ett brev till nyblivna föräldrarna och en symbolisk BRIS-relaterad present. I brevet finns information om BRIS. BRIS får förstås också möjlighet att sprida information om arrangemang på Nackas webbplats.

Nacka kommun är först av alla kommuner med ett sådant avtal med BRIS. Beslutet fattades i social- och äldrenämnden igår. Jag var lite fundersam tidigare då jag hellre vill att barn ska få information om BRIS när de är mer medvetna om livet. Men jag har ju insett att det kan man ju informera om ändå oavsett avtal. BRIS vill gärna ha det här avtalet och jag litar på att BRIS vet vad de gör och vill.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan inte bris och andra organisationer ta över vårdnaden av våra barn så slipper vi föräldrar ansvaret? De tycks ju veta så mycket mer...