tisdag 3 maj 2011

Skillnaden på liberalism och lokalpopulism

----
Det finns en milsvidd skillnad mellan oss liberaler och Nackalistans lokalpopulism. Vi vill skydda natur, sjöar och stränder, och istället satsa på en intelligent förtätning i lägen med bra kollektivtrafik för att se till att alla som behöver en bostad också får det. Nackalistan säger nej till i stort sett alla planer och alla förtätningar. Istället vill man att de som letar efter en bostad i Nacka ska leta "någonannanstans." Folkpartiet vill bygga ut tunnelbanans blå linje först till Nacka och sedan till Orminge och Gustavsberg. Det är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta bygga bostäder på sikt. Nackalistan säger nej.

Idag är den bebyggda delen av Nacka betydligt glesare än i andra jämförbara kommuner. Det har medfört Nackaborna idag har näst längst till en livsmedelsaffär av alla kommuner i Sverige. Det gör också att kollektivtrafiken på många håll är alltför gles, vilket skapar bilberonde och igenkorkade vägar. Är det inte dags att vi politiker försöker underlätta medborgarnas liv?

Vi liberaler tror på varje människas frihet, varje människas rätt att bo och leva där han eller hon själv vill. Det är den fundamentala skillnaden mellan oss och Nackalistan.

Inga kommentarer: