torsdag 16 september 2010

Tunnelbana till Nacka!


Ja! Vi är helt klart redo att sätta igång planeringen för tunnelbana till Nacka! Både vad gäller den kommunala planeringen och SL.s planering. Tunnelbana till Nacka är ett av de allra mest väsentliga infrastrukturprojekten i hela regionen.

Att inte sätta igång detta projekt inom en snar framtid kommer att bidra till att hämma regionens utveckling. Lennart Nilsson (fp) skrev om detta i Svenska Dagbladet i våras, och Stockholms Handelskammare har också kommit till samma slutsats.

Vi kommer också att verka för finansieringen av projektet tidigareläggs så att utbyggnaden kan komma till stånd så snart som möjligt.

Folkpartiet gör Nacka bättre.

2 kommentarer:

Gustaf sa...

Hej, Jag håller verkligen med er. Det är på tiden att en av Stockholms största kommuner får tunnelbana. Det var tydligt i valet i höstas att i stort samtliga partier också var för utbyggnad till nacka. Så varför inte sätta igång direkt? Vad väntar man på? Det hela är som vanligt väldigt märkligt. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att behovet är enormt. Dra ut blå linje direkt till nacka så slipper vi dessutom åka via flaskhalsen-slussen. Hälsningar/Gustaf

Anonym sa...

Har det hänt något? Verkar som vi får vänta till 2050 innan man kan åka tunnelbana från Nacka.