fredag 17 september 2010

SD väljer att avstå!

Sverigedemokraterna är inte bara ett motbjudande parti utan partiet saknar dessutom en konsekvent linje, när det gäller de obehagliga åsikterna om invandrare och integration. Så kan man läsa att SD nu tycker att man ska ta hem styrkan i Afganistan, trots att de annars predikar att det är i våra invandrares hemländer, som vi i stället borde hjälpa dem, så att de kan stanna där. Hur ska man ha det egentligen?

Gellert Tamas skriver i DN idag att SD är det enda parti som saknar integrationspolitik, trots att brist på total integration eller snarare assimilation är det som läggs invandrare till last. Skälet till denna hållning kunde platsa i Grönköpings Veckoblad, om det inte vore en så allvarlig fråga: Eftersom integrationspolitiken har misslyckats har partiet beslutat att motsätta sig alla typer av integrationspolitik! Man undrar om de tänker abdikera från alla andra svåra politikområden också!

Läs Gellert Tamas i DN.

5 kommentarer:

blofeldt sa...

Vilket parti har då en trovärdig integrationspolitik?

Anne Skoogh sa...

Ja, jag tycker ju att Folkpartiet har en bra integrationspolitik...

Anonym sa...

Ska sanningen fram så är väl Folkpartiet det enda parti som har en trovärdig och genomtänkt integrationspolitik. Tur att vi har en folkpartist som integrationsminister.

Tor sa...

SD och dess anhängare är roliga. När man försöker diskutera med dem finns det för det mesta bara 2 utgångar.

1) Jag blir idiotförklarad, bespottad som kommunist eller så ljuger jag

2) De tiger

Vad är det då som jag säger som ger dessa möjliga resultat? Jo, jag frågar konsekvent och tydligt om följande: Vem är svensk? Vad är en svensk? Om inte ett svenskt medborgarskap räknas för att vara svensk utan det är andra parametrar som avgör - VEM avgör vem som är svensk?

Jag tycker det är viktigt att klargöra eftersom de går ut med "svenskheten".

En annan sak som jag är nyfiken på är hur det kommer sig att man talar om massinvandring. Hur definieras massinvandring och hur många är det? Där brukar de flesta svara svävande "100.000 nyanländna bidragsturister varje år". Jaha. Men var och en som kollar in statistiken över nyanländna som finns tillgänglig på SCB och migrationsverket.se kan snabbt se att i begreppet nyanländna (uppehållstillstånd) är det mycket riktigt ~100.000 men i det ingår TILLFÄLLIGA besök, adoptioner, studenter e.t.c. De som ens är kandidater till att EVENTUELLT få bidrag är i runda slängar 20-40.000 personer. Men det säger inget om att alla de verkligen FÅR bidrag. En del t.o.m förväxlar permament uppehållstillstånd med uppehållstillstånd. Enligt statistiken är det ~33.000 som får PUT.

Siffrorna stämmer inte helt enkelt med den bild som SD ger sken av. Men det är väldigt svårt för dess anhängare att svälja.

Ett snabbt överslag ger vid handen att med 90% begränsning av invandringen så är det inte 90.000 som blir det man "sparar in på", utan möjligen 10.000. Detta eftersom av de 100.000 nyanländna är det betydligt färre som verkligen är invandrare. Men med det underlaget lär inte SD's budget gå ihop.

Att det utvandrar 40.000 personer om året tar man inte ens hänsyn till.

Shairalagar är en annan het potatis. Faktum är att de enda som talar om shairalagar är SD. Utöver det är det någon enstaka iman som haft stolliga ideér men hur många biskopar och präster har inte stolliga ideér utan att det ens blir en rubrik om saken?

Jag förstår att dess skribenter på bloggar och sånt väljer alt. 1 eller 2 ovan. Det finns inga rationella svar på mina frågor. Trots att frågorna är en direkt konsekvens av SD's egna manifest och agenda.

Så lite roligt är det mitt i tragiken.

bloggare på icedaniel.se sa...

Ja folkpartiet hat en bra integrationspolitik och som ni dessutom har stora EU-vänner kan man ju hoppas att ni kan hjälpa Frankrike och Italien. De har lite jobbigt på det området för tillfället. Lycka till !