onsdag 2 juni 2010

Ormingekarnevalen 2010: andra dagen

Det går inte att konkurrera med Markoolio. Det var en lärdom vi drog tidigt under den andra kampanjdagen. Markoolio är nämligen uppvuxen i Orminge och har gått i skola där. När han nu uppträdde under den andra karnevalsdagen så var det med andra ord på hemmaplan. När han drog igång allsången till ”Mera mål” på sin scen (som låg en knapp utspark i motvind från vår planhalva) så överröstades alla våra försök till samtal och till kampanj. Det var bara att ge upp.
Och sjunga med i allsången.


Några till som hade bortamatch var LUFC, det lag med tjejer och killar som Liberala ungdomsförbundet hade ställt upp med i den fotbollsturnering som anordnats i samband med karnevalen. Om det inte var vädret som ställde till det, så var underlaget. Om det inte var underlaget, så var det lottningen som lade käppar i hjulet. Det gick helt enkelt inte som man ville. Bollen var helt enkelt rund. Man kämpade dock väl. Och man drog lärdom från alla matcher som spelades. Kanske skulle man rent av ställa upp med en libero nästa gång? =)


Ett annat glatt gäng som ställde upp i turneringen var Polarna Nacka, som bilden här ovan visar. Vid sidan av fotbollsplanen är Polarna Nacka en uppsökande och förebyggande verksamhet med och för ungdomar i Nacka, som de själva berättar. På fotbollsplanen sökte Polarna upp fotbollen och försökte göra mål, samtidigt som de förebyggde motståndarnas försök till anfall. Av allt att döma gick det bra. Bollen rullade deras väg. Och vi rullade tillbaka mot vår kampanjplats. Nu var dock Markoolio borta. Men inte melodin. Det gick inte att sluta nynna till ”Mera mål”. Antagligen är detta vad som kallas för en sommarplåga. Se där en lärdom till.

Inga kommentarer: