torsdag 10 juni 2010

Let’s get ready to rrrrruuummmmble

Ett slag i solar plexus. Det är Mats Knutssons uttalande om SCB siffror om partisympatierna. Då syftar Knutsson på alliansen. Det är en ordentlig smäll kan man tycka; ett slag som får luften att gå ur.

Eller så är det snarare så att spelet inte är över. Som Annika Beijbom poängterar, så visar statsvetaren Henric Oscarsson på att skillnaden är inom en procent mellan blocken. Man kan även visa på, att som Eric Svansbo gör, att den största delen av SCB-mätningen genomförs innan den period som visar på den positiva trend som alliansen varit inne på under den senaste tiden. Det kanske inte är ett slag i solar plexus. Det kanske rentav missar målet.


Fajten går dock vidare. Vi måste som Per Altenberg påpekar resa oss upp och kämpa på. Det kräver en insats av alla som stöder alliansen. Det kräver det berömda blod, svett och - schlagertårar. För det här kan nämligen bli ett synnerligen spännande spektakel.

Av en händelse så råkade jag titta på vad ”marknaden”, dvs alla kunniga spelare, tror om oddsen inför valet. Döm om min förvåning att oddsen talar för – en fortsatt alliansregering. I skrivande stund (strax efter kl 17 den 10 juni) är oddsen hos Ladbrokes 1.80 för alliansen mot 1.90 för de rödgröna. Jag gillar de oddsen.

Inga kommentarer: