måndag 22 februari 2010

Stockholm som IT-regionFolkpartiet Liberalerna i Nacka och STOKAB bjuder in alla förtroendevalda i Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna till

Seminarium om Stockholm som IT-region

Syfte: att skapa en gemensam målbild om framtidens behov av och möjligheter med IT-infrastruktur

Tid: 23 Februari 17.00-19.00
Plats: Erstaviksrummet, plan -1, Nacka Stadshus

Medverkande Per-Olof Gustafsson, vice vd, och Anders Broberg, informationschef Stokab - Stockholms stads IT-infrastrukturbolag

Program

· Inledning - Lennart Nilsson
· Situationen och de utmaningar regionen står inför.
· Hur Stockholms stad arbetar med IT-frågor, och hur en kommun kan bidra till att öka konkurrensen, mångfalden och valfriheten inom IT-området.
· Effekterna och erfarenheterna av att som kommunal organisation ha tillgång till ett "eget" nät.
· Fikapaus
· Dagens och morgondagens krav inom IT och vad det offentliga behöver göra, bland annat för att främja tillväxt, minska sociala klyftor, och öka effektiviteten och servicenivån i den egna verksamheten.
· Samtal om vilka alternativa vägar Nacka kan ta inom IT-infrastrukturområdet.

Per-Olof Gustafsson är även ordförande för Stockholm IT Regions infrastrukturgrupp. Stockholm IT Region är ett samarbetsprojekt mellan ett antal offentliga och privata aktörer med syfte att stärka konkurrenskraften för ICT-branschen i Stockholmsregionen.

www.stockholmitregion.com

IT-infrastrukturbolaget Stokab ägs av Stockholms stad med syfte att stimulera en positiv utveckling för Stockholm genom att tillhandahålla ett öppet och konkurrensneutralt fibernät. Stokab erbjuder fiberoptiska kommunikationslösningar på likvärdiga villkor till alla såväl operatörer, företag som offentlig verksamhet i behov av datakommunikation.

Berätta gärna om du tänker dyka upp till folkpartiet@nacka.se, så att vi kan sätta på tillräckligt många baljor kaffe. Du kan även anmäla genom att klicka attending på vår facebooksida (som du hittar här)

Vi kommer även att sända seminariet via Bambuser och Twitter, samt ge möjlighet att ställa frågor via en chatt. Om du inte har möjlighet att delta ”live” så hör av dig till folkpartiet@nacka.se så berättar vi hur du kan göra för att komma åt dessa kanaler.

Varmt Välkommen!

Inga kommentarer: