söndag 21 februari 2010

Ett evigt flödande ymnighetshornDet är fortfarande ingen ände på sossarnas generositet med dina och mina skattepengar. Inte nog med att man vill hälla skattepengar i vartenda svart hål i vartenda företag som misslyckats med att locka kunder att köpa deras produkter, läs SAAB och SAS m.fl., nu vill man också göra nåt, oklart vad, för att Astra Zeneca ska stanna och fortsätta forska i Sverige. Att regeringen har en dialog med viktiga företag är ju en självklarhet, det behöver man knappast lära sig av lokala sossepolitiker. Men det låter också som att det handlar om att satsa pengar ur det som sossarna betraktar som ett evigt flödande ymnighetshorn, nämligen din och min plånbok. Istället för att göra som regeringen, satsa på att ha världens bästa utbildningssystem, från förskola till forskarutbildning, och skapa ett företagsklimat som gör att företag vill bedriva verksamhet i Sverige UTAN statliga pengar. Den här artikeln är ännu ett bevis på varför vi inte behöver en rödgrön regering.

Läs Svd, Ankersjö

2 kommentarer:

Hemlige sa...

Nej den framtida arbetsmarknaden finns ju i stället i skattesubventionerade hushållsnära tjänster. 3/4-delar av befolningen arbetar med att serva 1/4-del av befolkningen.

Lennart Nilsson sa...

Ja, Hemlige, du har givetvis rätt i att vi också behöver skapa fungerande villkor, som ger människor som står utanför arbetsmarknaden möjlighet att komma tillbaks. Istället för att ha en svart städerska utan papper och justa villkor, så får man nu rätt till bra lön, bra arbetsvillkor, sjukpenning, pension m.m.