lördag 9 januari 2010

Sverigedemokrater är inte idioter

Psykoanalytikern och författaren Tomas Böhm "analyserar" i dagens DN Sverigedemokraternas partiprogram. Hans slutsats är att eftersom Sverigedemokraterna är "främlingsfientliga" och det är "svenskt" att vara "tolerant", så är Sverigedemokrater "osvenska". Den här osammanhängande och fördomsfulla drapan har antagligen skrivits som ett försök att provocera Sverigedemokraterna. Säkerligen har det motsatt effekt, de kan gott skratta åt ännu ett angrepp på dem från en oförstående och verklighetsfrämmande elit som landar platt.
Problemet med Sverigedemokraterna är vare sig att de är idioter, lider av någon typ av psykologiska tillkortakommanden eller ser verkligheten genom fördomarnas förvrängda glasögon. Problemet är att de talar om verkliga problem, men presenterar lösningar som inte bara är omänskliga utan också skulle orsaka ännu värre problem för Sverige.
För att se till att Sverigedemokraterna inte får inflytande så måste vi förändra en misslyckad integrationspolitik, en politik som utformats av människor som lever långt ifrån problemen, och agerar i en anda av inskränkt och fördomsfull "tolerans" mot "invandrarna". Om man bor på Södermalm eller på Lidingö slipper man själv leva i det Sverige som faller sönder, då är det lätt att predika multikulturalism utan att förstå att det inte alltid är okomplicerat, då är det lätt att med en överlägsen attityd betrakta de som bor där problemen finns, oavsett etnisk grupp, som sjukdomsfall.
Vi måste bekämpa Sverigedemokraterna genom att lyckas med integrationspolitiken. Genom att skapa jobb, genom att ha världens bästa skolor, genom svenskundervisning, genom arbetskraftsinvandring. Genom att tala om problemen och visa på lösningarna. Fördomsfullhet, är inte en del av lösningen, det är en del av problemet.
Se också denna intressanta analys.

33 kommentarer:

Anonym sa...

du är osammanhängande och fördomsfull.

Anonym sa...

Psykoanalytiker och statsvetare och annan "expertis" verkar vara fullt sysselsatta med att analysera SD. Det börjar bli smått löjligt.Folk blir förbannade och röstar på SD,något jag kommer att göra.

Locutus sa...

Bra inlägg (tycker det trots att jag inte alls gillar folkpartiet)! Det finns en öppen inställning bland svenska politiker också, att många invandrare på ett och samma ställe inte är ett problem, inte skapar segregering eller kriminalitet. Så länge vi har den inställningen i politiken, så tror jag inte att problemen kommer gå att lösa och SD kommer växa sig allt starkare.

Micke sa...

Bra inlägg.
Böhm skriver att Svenskar är toleranta. Helt fel enligt min åsikt. Både USA och England är mycket mer toleranta än svenskar. Denna felaktiga bild av svenskar kan leda till stora missbedömningar när man ska motarbeta Sd. När ska vi sluta tro att vi är bättre än andra folk?
Det stora problemet i Sverige är inte Sd-anhängarna, utan alla som säger sig vara för invandring men ÄNDÅ inte anställer invandrare för att de "inte passar in i arbetsgruppen".

Anton sa...

"från en oförstående och verklighetsfrämmande elit som landar platt"

Frågan är när politiker ska inse att de behöver någon slags utbildning utöver lekis för att styra ett land.

Lennart Nilsson sa...

Micke håller verkligen med,

Lennart Nilsson sa...

anton,
det är bra med utbildning, också bland politiker. Det är inte bra att se ner på andra.

Schack sa...

Håller med i stora drag.
Sverige -har- misslyckats till med -mycket- av integrationspolitiken, men detta ska inte korrigeras med politiska partier som SD som hetsar till hat mot alla som är födda med en schysst solbränna.

Anonym sa...

Folkpartiet (och den övriga alliansen) har nu styrt Sverige sedan valet 2006 (i över 3 år). När skall ni genomföra allt det fina som du skriver om i det sista stycket? Vi har läst liknande texter många gånger förut och väntar fortfarande på handling!

Gustav sa...

Micke, du skriver att svenskar inte alls är toleranta, vad grundar du detta på? För övrigt en mycket komplex, men intressant diskurs som kräver uppmärksamhet

Josefin Silverfur sa...

Du är klok som vanligt Lennart.

Anonym sa...

FOLKPARTISTER ÄR INTE IDIOTER

Men de har en något naiv uppfattning om hur man skall komma till rätta med problem som har eskalerat under 20-30 år.

Vad är era konkreta förslag? Undrar vi alla.

Anonym sa...

Så länge någon motarbetar SD kan denne få hur mycket utrymme som helst i de stora tidningarna. Budskapet är alltid samma trötta tugg; SD och deras väljare är lurade, korkade, rasister etc.
Vore klädsamt om Sahlin, Reinfeldt med anhang någon gång funderade över om SD:s framgångar kan vara ett underkännande av den egna politiken.
En stor del av folket kanske inte vill ha massinvandring, gängkriminalitet, EU:s öppna gränser för personer, vapen, droger etc.
Toleransen för oliktänkande i Sverige är väldigt begränsad. Tycker du inte som eliten vill kan du räkna med att bli bespottad.
Att M, S, FP, V är dessutom är rädda för att bli av med väljare är ännu ett motiv för att smutskasta uppstickare.

Anonym sa...

DN ska vara en Liberal tidning men efter några timmar så förvann möjligheten att kommentera artikeln vilket visar debattklimatet i svensk media.
Detta är min kommentar.........

VÅRA NORDISKA GRANNLÄNDER ÄR FRÄMLINGSFIENTLIGA!!!???
Enligt Tomas Böhms resonemang så tillhör våra grannländer och majoriteten av EU denna ortodoxa minoritetsgrupp.
Jag skulle vilja säga att belutsfattarna i Sverige passar in på författarens beskrivning av denna ortodoxa grupp som skulle uvisas ur landet. Där man i beslut efter beslut har frångått Grundlagens viktiga princip om Folkviljan under lagarna som är enormt viktigt i en represenativ demokrati.DÄR MAN EJ ÄR PERSONLIGT VALD AV SINA VÄLJARE!
När oponionundersökning på opinonsundersökning har påvisat svenska folkets vilja vilket visar att valsystemet och Grundlagen delvis är satt ur spel.
Man för en poltik som sklijer sig från hela EU och västvärlden!
SD har t.o.m. i sina förslag än mer generös poltik än vissa av våra grannländer. Man bör läsa på innan man uttalar sig!

Varför driver våra nordiska grannländer en helt annan flyktingpolitik och kriminalpolitik i anslutning till denna?
Det är både borgliga och socialdemokratiska regeringar!?
Varför bekostas flyktingpolitiken i andra västländer av deras bistånd så det ej ska tas pengar från pensioner, sjukförsäkringsystem, arbetslösunderstöd, barnbidrag, m.m.?
Svensk media gör ett enormt dåligt arbete som inte tar upp problemen som finns med den förda asylpolitiken.
Ställ ansvariga mot väggen och publicera bild och namn på alla utländska förbrytare som oansvariga politiker har släppt in i landet precis som man gör i Norge och Danmark.
Kräv också ansvar av de enskilda tjänstemän som har besluat om upphållstillstånd. I andra länder inleds förundersökning och åtal för bristande identiets/personlighets och vandelkontroll.
De verkligen förstör asylrätten och gör att SD kommer att växa och växa.
Finns ingen anledning för mig att skriva denna kommentar eller känna någon sympati med SD om man hade fört en norsk eller finsk socialdemokratisk politik inom detta område i Sverige.
De våld som har spridit sig i samhället drabbar alla svenskar/skötsamma ivandrare på ett eller annat sätt. Från den minsta staden till den största, det mesta är importerad brottslighet och som är Sveriges största problem. Detta pratar alla om! Oavsätt vilket parti man röstar på, de ända som vill ta tag i det och utvisa alla som har missbrukat vår gästfrihet är Sverigedemokraterna och anpassa vår asyllagstifning till övriga västvärlden. Har du gjort ett brott som asylant och gäst i värdlandet så är din asylrätt upphävd enligt Genèvekonvektionen.
Nazerligan, Albanligan, Original gangsters, ex.Jugoslavienmaffian, Gambianska knarkligorna, Kinesiska pedofilligorna, ryska bordellintressen, ligorna som rånar gamlingar i sina hem och ensliga gårdar med mord. Albanska vägpiraterna. och invandragängen som våldtar och sexuellt utnyttjar en "Svennehora" för att bli medlem i gänget tex Fuck for life. Skulle ha varit utvisade för länge sedan. Listan kan göras hur lång som helst!
Sluta upp med er oansvariga "demonisering" och försök till att förnedra de människor engagerar sig politisk och VILL FÅ FÖRSÖKA FÅ TILL BAKS DET TOLERANTA SVERIGE SOM FANNS EN GÅNG DÅ ALLA SVENSKAR GICK MAN UR HUSE FÖR ATT STÄLLA UPP FÖR SYDAFRIKA ELLER VIETNAMN SOM DEBATÖREN SÅ VARMT VURMAR FÖR??
När ska debatten tas om sakfrågorna för att lösa problemen!!
Väljarna är inte dumma i huvudet och de går inte på skitsnacket längre, de kan tänka själva, se och uppleva problemen i verkligheten.
Tidigare både socialdemokrat och moderat
Erik Eriksson

Anonym sa...

Vad är det som är "omänskligt" med SD:s politik, Lennart Nilsson? Snälla ge mig ett (1) exempel.

Erik sa...

Många har åsikter om Sverigedemokraterna men få har ens en susning vad SD tycker egentligen.

Att som Micke säga att folk är mer toleranta i USA och England är grovt felaktigt. Det väldigt fördomsfullt av dig Micke att tro att vi i Sverige är mer intoleranta än andra.

Gör en liten research och kolla vart alla gamla rasister och nazister tagit vägen. Inte är de med i SD men om du gräver lite så hittar man många "omvända" i 7klövern.

Kirro sa...

Du har rätt när du säger att de som bor i Lidingö och Södermalm inte bryr sig om problemet,men ändå fel, eftersom att de är största rasisterna, just för att de vill inte ens veta av invandrare.
Varför tror du att de betalar så mycket för att bo i de områden?

Anonym sa...

Visst är det stora fel med dagens flyktingpolitik och det är därför SD vinner röster. Det bästa FP hade kunnat göra för att stoppa SD:s framgång hade varit att försökt rätta till problem under de senaste 3 året. Vem tror egentligen på er när ni säger att om vi vinner igen så kommer vi att fixa till problemen. Hade de inte varit bättre att fixa till problemen när ni sitter vid makten istället för att vänta tills ni får makten igen?

Kjell sa...

Det är bara struntprat och undanflykter när SD-anhängare, politiker och s k "vanlgt folk" hävdar att de inte är främlingsfientliga. I själva verket är väldigt många rädda för personer som kommer långt bortifrån och på något sätt är annorlunda.

Nu ahr det blivit politiskt korrekt att skylla på integrationspolitiken. Tacka SD för det!

Vi behöver fler mörkhyade invånare med tydlig muslimsk härkomst. De ska vara ointegrerade men följa svensk lag. Endast då inser vi att det största hotet mot samhället kommer inifrån oss själva där okunskapen finns.

Anonym sa...

För varje liknande artiklel blir jag bara mer övertygad. Jag röstar på SD.

daydreaming sa...

Klart SD är idioter, varför skulle de annars gå ifrån den mest fundamentala principen av dem alla. "Så som jag vill bli behandlad, behandlar jag andra".

Vägen till krig och konflikt är ju självklar och väl beprövad, jag behandlar andra som de behandlar mig (eller i var fall så som jag tror att de ska behandla mig).

Det jag har sett av SD:s argumentation är att vi ska behanda andra så som vi skulle bli behandlade i Iran (eller så som de tror att de skulle bli behandlade i Iran) och det är klart då har Sverige snart nog tagit sig till Irans nivå när det kommer till både demokrati och religös fanatism.

Sivan sa...

Respektera Demokratin. Folket röstar

Mattias sa...

att inte debattera eller diskutera SDs programpunkter utan endast partiet SD visar tydligt på hur rädda de etablerade partierna är för att öppna den lilla pandoras ask som invandringsfrågan innebär och som 50% av befolkningen tydligt motsätter sig.

Lennart Nilsson sa...

Att göra decenniers misslyckande ogjort på tre år går inte. Däremot har regeringen gjort förbannat mycket under en kort tid:
-Jobblinjen
-En ny skolpolitik
-Svenskundervisningen
-Arbetskraftsinvandring
-Kampen mot hederskulturen m.m.
Jag är otroligt stolt över vår regering ocg framförallt Nyamko Sabuni. Hon är helt fantastisk.

Anonym sa...

Tror ni själva på myten att flyktingarna är guds gåva till Svenskarna?

Arbetskraftsinvandring från jordens alla hörn är helt i sin ordning.
Bara skoj med olika nationaliteter som vill göra rätt för sig.
Men att släppa in i princip vem som helst utan ID handlingar som har pengar att muta sig hit till Sverige och sen åberopa asylstatus när t om migrationsverket medger att bara ett fåtal har äkta asylskäl.
Är det inte lite underligt?

Anonym sa...

Ingen påstår nog att flyktingar är en gudagåva eller ens kommer att göra så stor skillnad. Alternativet är ändå alltför hemskt och okristligt.

Däremot påstår Sd att de har den slutgiltiga lösnigen för invandrare och svenskar.

Erik sa...

Folkpartiet har ju INGA lösningar överhuvudtaget på de s.k integrationsproblemen. Integrationsproblemen är ju dessutom inte huvudproblemet utan bara symptomet på att invandringspolitiken är totalt fullständigt felaktig i Sverige idag! Att ösa in 100 000 plus invandrare per år till trots mot den folkvilja som vill ha minskad eller ingen invandring är totalt antidemokratiskt. Folkpartiet ljuger dessutom i frågan! I det liberala samhällsbygget finns i princip ingen nation överhuvudtaget.
Vill svenska folket verkligen koloniseras av mellanöstern och Afrika? Samt betala för det ur sina egna fickor! Eller är det på grund av massmedias hjärntvätt där en skam och skuldkänsla ska pressas hos de som motsätter sig global allemansrätt till Sverige och svensk välfärd? ÄR Sverige ett totalt dårhus?

Anonym sa...

Eftersom säkerligen 90% av de som kommenterat här, men även artikelförfattaren aldrig läst SD:s invandringspolitiksa program skall ni få några exempel.

"Flyktingstatus
Asyl skall endast beviljas åt personer av två kategorier:
*De som uppfyller kriterierna i FN:s flyktingkonvention (Genèvekonventionen)
*Ett mindre antal kvotflyktingar som erbjuds asyl enligt avtal med UNHCR
*Undantagsvis kan tillfälliga uppehållstillstånd utfärdas för personer som inte fullt ut lever upp till FN-konventionens krav, men som av ytterst starka humanitära skäl ändå inte kan återvända till sitt hemland med omedelbar verkan."

"Svenska lagar och regler
Asylsökande skall, vid ankomst, noggrant informeras om svenska lagar och samhällsregler. Den som trots detta begår någon form av kriminell handling under sin handläggningsperiod skall utvisas utan vidare prövning av ansökan. Undantag från denna regel skall kunna göras om personen i fråga är minderårig och det rör sig om ett mindre allvarligt brott. Lagakraftvunnet avvisnings- och utvisningsbeslut skall inte kunna förhalas genom inlämningar av nya ansökningar utan skall verkställas utan dröjsmål. "

Läs mer här:

http://www.sverigedemokraterna.net/asikt_hp.php?action=fullnews&id=847

Svennebanan

Roger Svensson sa...

Varför i herrans namn skulle NÅGON lita till det etablerade partierna när det gäller att ordna upp problemen som nuvarande invandrings- och integrationspolitik medför? Det är ju deras vansinniga politik som gör att det ser ut som det gör! Det är ungefär lika dumt som att göra pyromanen som tände på till ansvarig för släckningsarbetet. En restriktivare invandringspoltik som Sd föreslår är ett helt nödvändigt villkor för att ens kunna påbörja släckningsarbetet, annars är det ungefär som att slänga bensin på elden med ena handen och vatten med den andra …

Lennart Nilsson sa...

Roger,
din liknelse är korkad av flera skäl. För det första drar du alla partier över en kam. För det andra är det inget parti som medvetet skapat denna situation, det är en följd av en rad faktorer, inte minst sossarnas linje att protitera bidrag istället för jobb. För det tredje, är det så smart att anlita någon som tror man kan släcka branden genom att utvisa de som bor i huset, istället för att ringa brandkåren?

Robsten sa...

He, he, "the joy of politic" som Nuder tjatar om. Det är roligt att läsa både kommentarer och artikeln.

jag håller ju inte med er om lösningarna, men ni ser problemen i alla fall, alltid något.

De lösningar in pratar om är på tillbakagång just nu och har varit så en längre tid. Skolorna allt sämre, jobben allt färre etc etc.

Men jag lägger in er i min bloggrulle om det är ok för en "främlingsfientlig" person som jag. ;-)

Roger Svensson sa...

@ Lennart Nilsson

För det första har de borgerliga partierna minst lika stor skuld till ”branden” som sossarna, ta bara folkpartiledaren Bengt Westerberg som tvingade den dåvarande borgerliga regeringen att öppnade gränserna på vid gavel för i princip alla från forna Jugoslavien! För det andra så hävdar du alltså att ”branden” enbart beror på oförmågan hos de etablerade partierna att förstå konsekvenserna av sitt handlande? Då kan man ju verkligen undra om VARFÖR man skall lita på några som uppvisat denna bottenlösa inkompetens. För det tredje så hävdade jag att det var ett nödvändigt villkor att sluta kasta bränsle på brasan om man vill släcka en brand, inte att det skulle vare ett tillräckligt villkor. Det finns ju ingen ”brandkår” i världen, hur bra den än är, som klarar av att släcka en brand om det samtidigt kastas bensin på brasan …

Lennart Nilsson sa...

Roger,
Bengt Wästerbergs flyktinggpolitik var det som fick mig att bli folkpartist. Jag anser att vi ska släppa in så många som möjligt. Det är inte invandringen eller flyktingarna som är problemet, inte heller antalet som kommer hit, det är vår oförmåga att integrera dem.