tisdag 2 juni 2009

Folkpartiet i EU-parlamentet gör skillnad för vardagen i Nacka

Det var inte så många år sedan som det kött du åt och handlade i någon av Nackas livsmedelsbutiker kunde komma från en gris som fått kadaver som foder. I Europa är det numera förbjudet att använda kadaver i mat, smink och hälsokost. EU har också gemensamma salmonellakontroller och det finns krav på innehållsförteckning på all mat. Den EU-parlamentariker som drivit på dessa förändringar är Marit Paulsen (FP), och hon är Folkpartiets första namn på valsedeln i detta val.


Även om mycket positivt har hänt i EU de senaste åren finns det mycket kvar att göra. Ett ökat Europeiskt samarbete för miljön kan bl.a. minska utsläppen genom krav på klimatvänliga transporter och satsning på förnybar energi och utnyttjande av kärnkraften. En hållbar fiskepolitik, åtgärder mot övergödning och fler marina naturreservat kan rädda Östersjön. Minskat, och på sikt helt avskaffat jordbruksstöd kan ge resurser till forskning inom miljöområdet. Dessa åtgärder på EU-nivå är nödvändiga för att miljön och klimatet här i Nacka ska hålla för framtiden, och det är frågor som Folkpartiet driver.

Många Nackaföretag verkar på Europa-marknaden. Många Nackabor reser mycket i sitt arbete och på sin semester. Folkpartiet vill förbättra möjligheterna till internationellt utbyte genom att underlätta resande, arbete och studier inom Europa, avskaffa EU:s kvarvarande handelshinder, sammanlänka huvudstäderna genom snabbtåg och förbättra möjligheterna att söka vård i hela Europa. Folkpartiet vill införa Euron som valuta i Sverige.


Med Folkpartiet i EU-parlamentet blir Nacka bättre.

Inga kommentarer: