lördag 28 mars 2009

Världen släcker ner - men inte moderaterna.Ikväll släcker världen ner en timma. Genom att släcka ljuset mellan 20.30-21.30 kan vi alla sända en signal till våra beslutsfattare att vi vill att de gör något åt klimatförändringarna och slöseriet med ändliga resurser. Över hela världen har städer, kyrkor, företag, organisationer och företag anslutit sig, det ser ut att kunna bli en mäktig global påminnelse om att vi alla delar samma planet, att vi alla är beroende av varadandra för att lösa problemen.

Sen finns det de som vägrar delta, som vägrar, att ens för en timma ställa sig på framtidens, jordens och sina medmänniskors sida. De är inte många, oljebolag, klimatförnekare och moderaterna i Stockholms stad (och i deras släptåg deras kollegor i kranskommunerna). Det är otroligt pinsamt, och inte blir det mindre pinsamt av att man försvarar sig med att "Stockholm har blivit en internationellt lysande stjärna på miljöhimlen" och alltså inte behöver tänka på andra. Ungefär som när Fidel Castro argumenterar för att Kuba är mer demokratiskt än USA och Europa, och därför inte behöver ha fria val.

Man hävdar att man inte löser klimatfrågan genom att släcka en timma, vilket det ju aldrig är någon som har trott. Ska man ge sig in i debatten funkar det inte om man betraktar hela världen som idioter.

Nu är det upp till alla Stockholmare att visa vad man tycker om moderaternas miljöpolitik genom att släcka lamporna ikväll!Se Svd, DN

Inga kommentarer: