torsdag 11 december 2008

Here we go again...

Nu om något måste det vara bekräftat, det nya arbetarpartiet & alliansen är egentligen bara ett gäng överlevande 70-talssossar som satt på sig masker och lite (rätt så mycket faktiskt) snyggare kläder. Vi har redan sett hur man konsekvent vägrat sänka marginalskatterna, hur man skrotat försvaret, hur man hittar på nya lagar för att övervaka medborgarna och socialiserat delar av finanssektorn. Men nu slår man nya rekord i nostalgitrippar. Tjugoåtta miljarder av skattebetalarnas stålar för att stötta företag vars produkter konsumenterna inte efterfrågar... Påminner skrämmande mycket om varvspolitiken på 70-talet. Lägger man dessutom till att man i praktiken devalverat vår valuta ca. 15% så står det helt klart att man försöker föra den förförra socialdemokratins politik, det är ingen bra idé. Det gick åt h-e med Sverige den gången och det kommer att göra det igen om man för samma politik.
Satsa istället på att sänka skatter och arbetsgivaravgifter, avreglera och avbyråkratisera så att det startas företag som tillverkar det som efterfrågas, t.ex. ny grön teknik istället för miljöförstörande bilar.
Skärp er!

Se SvD, SvD1, SvD2, DN, DN1, DN2, DN3

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

haha, du verkar irriterad.
Det är bra!
Inte vill jag direkt beskriva alliansen som sossar.

Men de har tagit och försökt att (med dåligt resultat) applicera en del a sossarnas mindre lckade ideer.
Samtidigt som de i andra avseenden nog borde ha lyssnat mera på sossarna (eller sina socialliberala traditioner vad gäller fp).

Så på gt sätt har de hamnat fel i för många frågor.

Det stora problemet är alltså att de inte har ngn kompass alls.De har makt.
Men verkar helt förvirrade .... vill regera, men tappade riktningen. Kompromissade de bort sin själ?
Eller gick det snett redan innan?