onsdag 1 oktober 2008

När bara populismen finns kvar...

Socialdemokraterna i Nacka har befunnit sig i opposition sedan 1966. I det senaste valet fick man 19% och 13 mandat. I sina försök att framstå som ett alternativ för åtminstone några fler nackabor så tillgriper man alla populistiska halmstrån man hittar.

Om tre veckor invigs nya Forum Nacka , ett jättelikt köptempel där de som har några pengar kvar i dessa kristider kan spendera dessa på att shoppa mode, hemelektronik och annan livets nödtorft. Nu har centrumledningen bestämt att det ska kosta 10 kronor att stå i Forums garage. Att bygga ett garage kostar massor av pengar, flera hundratusen per plats. Om man inte tar betalt för parkeringen så innebär det att dessa kostnader drabbar de som handlar i affärerna genom högre priser, inte minst för alla de som åker kommunalt, går eller cyklar. Alltså kan man tycka att det är klokt beslut, det gör att de som orsakar en kostnad får betala, samtidigt som det inte i onödan uppmuntrar människor att ta bilen. Dessutom kan man tycka att det är upp till Forum Nacka att ta betalt för sina tjänster på det sätt som de själva vill.


Så ser inte socialdemokraterna i Mona Sahlins hemkommun på saken. De kräver att det ska vara gratis parkering i Forum Nackas garage. "Vi politiker måste stå på medborgarnas sida i den här frågan" tycker oppositionskommunalrådet Gunnel Nyman-Gräff. Det vill säga att folk som väljer att inte använda bilen ska subventionera bilisterna. Det känns ju ansvarsfullt och modernt...


Ja, vackert blir det inte nya Forum Nacka...

1 kommentar:

JonasS sa...

Makalöst...:D