onsdag 1 oktober 2008

Folkpartiet gör Stockholm bättre - nu kommer rullstolstaxin tillbaka!

PRESSMEDDELANDE
Stockholms läns landsting
2008-10-01

Färdtjänstnämndens ordförande
Anna Starbrink (fp)

Trafik- och planeringslandstingsrådet
Christer G Wennerholm (m)
 
 
Premiär för rullstolstaxi i Stockholm
 
Idag är det premiär för rullstolstaxi, en flexibel tjänst utan långa bokningstider för alla rullstolsburna i Stockholms län.

– Att sitta i rullstol ska inte hindra människor från att kunna resa flexibelt och spontant. Att återinföra rullstolstaxi är en av de viktigaste frihetsreformerna för funktionshindrade under den här mandatperioden, och en del av vårt ansvar för att göra samhället mer tillgängligt för funktionshindrade, säger Anna Starbrink (fp), färdtjänstnämndens ordförande.

– Vi genomför nu stora reformer för att öka tillgängligheten både inom färdtjänsten och SL. Stockholm växer och tillgängligheten för rullstolsburna är därför en mycket viktig stor och uppgift för landstinget. Jag är mycket nöjd med färdtjänstens beslut att återinföra rullstolstaxi, säger Christer G Wennerholm (m), trafiklandstingsråd.

– Vi är glada att nu kunna återinföra rullstolstaxi men beklagar förstås att våra socialdemokratiska företrädare avskaffade rullstolstaxiförsöket, och att de nu väljer att inte ställa sig bakom vårt beslut, avslutar Starbrink (fp) och Wennerholm (m).
 

FAKTA RULLSTOLSTAXI:

Rullstolstaxi gäller personer med funktionshinder som medför att man inte alltid kan resa med vanligt färdtjänstfordon. Tre leverantörer har fått avtal om att köra rullstolstaxi, och resenären avgör och beställer vid varje resa med vilket bolag resan ska ske.

Det ska vara möjligt att frivilligt samplanera sina resor med rullstolstaxi. Ingen extra avgift för rullstolstaxi utöver den som gäller för ordinarie färdtjänst. Högkostnadsskyddet gäller. 

1 kommentar:

Tobbe sa...

när kommer då ALLA färdtjänstresenärer att kunna resa spontant och när de vill utan telefonköer då????