söndag 14 september 2008

Positivt avtryck, kanske?

SvD har idag kommentarer till den senaste SIFO-undersökningen av partisympatier. Inte så kul läsning för Alliansen som helhet! Kollar man på varje partis sympatisiffror så visar det sig att bara fp har en ökning +0,7% jämfört med föregående mätning. Kommentaren i artikeln var dock: "Granskningen av utbildningsminister Jan Björklunds skolpolitiska uttalanden har inte satt några avtryck i opinionen." Hur vet man det? Kanske har fler börjat stödja fps politik inför faran att flumsympatisörerna ska vädra morgonluft mer än några dagar? En osaklig rapportering tycker jag.

Läs mer : http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_1719483.svd

2 kommentarer:

Hans J sa...

Min omedelbara reaktion är att Camilla Lindberg och Birgitta Ohlsson och nu senast ett par till folkpartiföreträdare räddar mycket utav ansiktet på folkpartiet.

Frågan är hur mycket tack de får för detta av sin egen partiledning men jag som sitter helt utanför folkpartiet - jag är absolut ingen medlem - kan tydligt se en moralisk uppryckning tack vare dessa representanter.

Om jag skulle fundera på att aktivera mig partipolitiskt - så lovar jag att jag ska ta mig en rejäl funderare på folkpartiet och då väldigt mycket på grund av Birgitta Ohlsson och Camilla Lindberg.

Skulle jag ansluta mig till ett parti som hyllar liberala värderingar i sitt partiprogram så vill jag ju naturligtvis att de också visar detta i praktisk handling och i sina uttalanden.

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, märkligt nog så är det nog avvikarna från partilinjen som ger de positiva reaktionerna betr fp.

Annars vore det rena natten.