torsdag 7 augusti 2008

Slaget är förlorat Reinfeldt!

Statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt håller sitt årliga sommartal i Vaxholm nu på lördag. Då, om inte förr, måste han ta bladet ur mun och göra klart att man kommer att dra tillbaks FRA-lagen. Eller så kan han göra det imorgon, 080808, i samband med OS-invigningen kan han förklara att Kina är en fruktansvärd diktatur och Sverige inte ska utvecklas åt det hållet.

Nu när tidigare förespråkare har bytt sida så verkar konsensus luta åt att backa bandet. Det är inte heller så att de förespråkare som uttalat sig på sistone direkt har slipat skridskorna innan de gett sig ut på isen; signaturen "en positiv smålandstjej (m)", samma tjej svarar på kritiken, liksom den notoriske Ingvar Svensson, idiotförklarar alla kritiker och framstår väl mest själva som att de inte riktigt är de vassaste knivarna...

Det är moderaterna det hänger på nu. Både folkpartiet och centern har signalerat att de vill omarbeta förslaget.

Det Reinfeldt måste göra är att meddela att man drar tillbaks lagen, att man tillsätter en grupp som har till uppgift att nå en bred uppgörelse med alla riksdagspartier om en ny lag som kan få brett stöd hos svenska folket. Gruppen kan lämpligen ledas av Camilla Lindberg (fp) så att ingen kan anklaga den för att bara vara en skenmanöver.
Då kan Reinfeldt åter framstå som en lyssnande ledare, istället för an avlyssnande.

Denna grupp kan ju också se till att rulla tillbaks resten av Bodströmsamhället.

Om han inte gör detta så kommer det hela att sluta i en katastrof för alliansen. Och ett Sverige som styrs av Mona och Bodström, med Sverigedemokraterna i riksdagen, med en FRA-lag.

Uppdatering: en liten öppning kom idag när statsministern för första gången på evigheter visade sig offentligt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , _

16 kommentarer:

Sd-väljare sa...

Varför är det en katastrof att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen 2010?

Lennart Nilsson sa...

För det skulle innebära att ett främlingsfientligt parti skulle få en plattform och kanske t.o.m. inflytande. Se hur det gått i Danmark och andra ställen.

Sd-väljare sa...

Men Sverigedemokraterna är inget främlingsfientligt parti. Varför skriver du det? Det som har hänt i Danmark är väl alldeles utmärkt. Överallt i Europa går borgerliga regeringar fram med hjälp av invandringskritiska partier. Varför skulle inte alliansen i Sverige kunna dra nytta av sd på samma sätt?

Lennart Nilsson sa...

För att vi vill ha ÖKAD invandring!

Sd-väljare sa...

Jaha, vilka är "vi"? Ni politiker? Är inte ni valda av folket, då? Folket vill inte ha någon ökad invandring. Folket vill ha en minskad invandring. Det du skriver, Lennart Nilsson, är egentligen väldigt skrämmande. Vad har du ens för skäl till detta? Lönedumpning? Vet du inte att Sverige redan idag har den mest liberala invandringspolitiken och den största invandringen i västvärlden?

Lennart Nilsson sa...

Vi är liberaler.

Sd-väljare sa...

Så liberaler är inte valda av folket eller har en skyldighet att lyssna på sina väljare? Återigen väldigt skrämmande och märkliga resonemang du för här. Dessutom undviker du att svara på mina frågor.

Sd-väljare sa...

Behöver jag påminna dig om att det största regeringspartiet Venstre i Danmark också är liberalt? Eller att Fremskrittspartiet är det?

Lennart Nilsson sa...

Liberaler kämpar för frihet, frihet att röra sig, frihet att flytta dit man vill. Partier som är främlingsfientliga är inte liberala. Om människor vill fa frihet så röstar de på folkpartiet, om de vill ha ofrihet så röstar de på SD.

Lennart Nilsson sa...

Dessutom är ämnet för detta inlägg FRA-lagen inte SD. Håll dig till ämnet! Om du vill diskutera SD:s ev. framtid så finns det andra inlägg att göra det under.

Sd-väljare sa...

Menar du att Venstre inte är ett liberalt parti?

Måste jag påminna dig om att du fortfarande inte har svarat på merparten av mina frågor?

Kan man kritisera invandringspolitiken utan att vara främlingsfientlig, tycker du?

Lennart Nilsson sa...

Man kan givetvis kritisera invandringspolitiken utan att vara främlingsfientlig, men om man tror att man löser en massa samhällsproblem genom att stänga gränserna då är man främlingsfientlig.

Sd-väljare sa...

En sista kommentar, Lennart. Menar du att invandringen inte kostar en massa och påfrestar samhället rejält och att dessa problem inte skulle försvinna om man skar ner på invandringen? Hur kan man vara främlingsfientlig då? Det är en väldigt märklig definition av ordet, tycker jag. Och sedan svarade du inte på vad du tycker om liberala och, tydligen enligt dig, "främlingsfientliga" Venstre i Danmark. I valet 2007 var ju Jan Björklund på deras valmöte till exempel.

Lennart Nilsson sa...

Nej, jag tror inte att invandringen kostar en massa och orsakar en massa problem.

Gösta sa...

Lennart Nilsson sa...
den 7 augusti 2008 16:03

"Om människor vill fa frihet så röstar de på folkpartiet.."

Jamen - folkpartiet har ju röstat igenom lagen om signalspaning!!!

(Med undantag av vår älskade Camilla)

Lennart Nilsson sa...

OK då - Om människor vill ha frihet så röstar de på Camilla!