onsdag 13 augusti 2008

Johan Staël von Holstein tycker att diktatur är bäst


En av IT-bubblans hypade kändisentreprenörer som gör allt för att inte bli bortglömd är Johan Staël von Holstein. Nu har Johan varit i Singapore och kommit på att dikatur är mycket bättre än demokrati. Särskilt för entreprenörer. Johan har varit på konferens anordnad av regimen och fått nya insikter:

"MEN..! Skriker då en massa som inte varit där, vad händer med yttrandefrihet osv. Det avskräcker ingen. Singaporianer får resa hur mycket de vill, när de vill och inga emigrerar, samtidigt som massor av framgångsrika och förmögna västerlänningar (bl.a. 1700 Svenskar) flyttar dit och bosätter sig varje år.
Där är rent, snyggt, tryggt, roligt, geografiskt väl plasserat, bra miljö, service orienterat och fantastiskt helt enkelt. Vi västerlänningar utgår alltid från att allt vi gör här är rätt och bäst, det kanske inte alltid är så.
"
Singapore har visserligen val, men oppositionen tillåts inte vinna, yttrandefriheten är ytterst begränsad (reportrar utan gränser rankar landet på plats 141 av 167), man använder spöstraff och har flest avrättningar per invånare i hela världen för att garantera ett gott klimat för entreprenörer. Se Amnestys rapport för 2008. Och som en upplysning så fängslades ledaren för oppositionspartiet SDS när han försökte lämna landet...
Nu är det inte bara Singapores sammhällssystem som Johan ser som ett föredöme, de kinesiska ledarna vet också hur man gör det bästa för landet:
"All kritik mot Kina är sett ur våra perspektiv och vår övertro på våra system. Kinas ledare grät offentligt efter jordbävningarna, våra betedde sig som svin efter Tsunamin. Vi får de ledare vi förtjänar, de får ledare som gör det bästa för landet."
Vad är det då i Sverige som får Johan att vilja avskaffa demokratin och "få ledare som gör det bästa för landet"? Jo, det faktum att många svenskar tar semester i juli. Det får nämligen "företagsledare och entreprenörer som verkar i internationella miljöer" att bli utbrända...

Sen blir inte saken bättre av att jag har sett få personer som misshandlar svenska språket som Johan Staël von Holstein, "plasserat", "service orienterat", "Deras Premiär minister höll ett fantastiskt inledningstal som visade på en enorm insikt och vision", "entreprenörs mässa"... Kanske skulle Metro behöva korrekturläsa lite ibland...
I december 2007 utsåg regeringen honom som ledamot i statens kulturråd, vilket fick konstnärinnan Marianne Lindberg De Geer att konstatera "jag har mentalskötarutbildning", och nyligen dubbelparkerade han sin stadsjeep vid Stureplan så att hela trafiken stoppades i 45 minuter.
Vad ska man säga? Idiot är väl en början, men egentligen kan jag bara önska att han flyttar till Singapore eller Kina så fort som möjligt!Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , _

2 kommentarer:

Doktorn sa...

Kul inlägg, Johan är verkligen en pajas.

Han borde starta ett avelscenter för grodor med tanke på alla som hoppar ut ur hans mun.

Fredrik sa...

Hade förmånen att lyssna på en föreläsning av honom. Och det kan bara sammanfattas som en uppblåst idiot med dålig självinsikt och rejäl skopa tur.

Hållare med skribenten. Desto snabbare han lämnar vårt land desto bättre.