torsdag 21 augusti 2008

Försvara innehållet!

Du som funderar på om vi verkligen måste använda skattemedel till kultur som inte "lönar sig", ta några minuter och länka till dagens debattartikel i DN!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=818639

Om du blir intresserad, lyssna då också på nya Dramatenchefen Marie-Louise Ekmans Sommarprogram. Du hittar det på SRs hemsida eller som podcast.

Vilket lönsamhetsvärde kan man sätta på upplevelsen att läsa en bok eller se en teaterpjäs och där känna igen sin egen situation eller bättre förstå hur andra tänker och har det? Och hur mäter man själens upplevelse av musik?

Våra alliansregering måste skaffa sig en kulturpolitik, som fortsätter att ge oss chansen till upplevelser med innehåll!

Uppdatering:

Barbro Hedvall i DN tycker precis som jag. Läs här:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=818809

1 kommentar:

Avilan sa...

"Vilket lönsamhetsvärde kan man sätta på upplevelsen att läsa en bok eller se en teaterpjäs och där känna igen sin egen situation eller bättre förstå hur andra tänker och har det?"

Grinig kommentar: Vaddå? varför vill jag veta hur mentalt sjuka (som alla karaktärer är på svensk teater, av någon anledning) har det?
Varför är alla kulturyttringar nuförtiden hyllningar till det missanpassade, det sjuka (medicinskt) eller det allmänt deprimerande?
...Om det inte bara är extremt trååååkigt.