onsdag 23 juli 2008

KD-riksdagskvinna: sluta skilja er!

I en artikel på DN Debatt, kräver fyra medlemmar av den fundamentalistiska kristna tankesmedjan Claphaminstitutet, däribland den kristdemokratiska riksdagskvinnan Annelie Enochson, att regeringen ska vidta åtgärder för att minska antalet skilsmässor.

"Skilsmässor är också en viktig orsak till att fattigdom och klassklyftorna ökar i vårt samhälle. Värst drabbas barn till lågutbildade föräldrar som skiljer sig mer än alla andra. Trots denna kunskap har samhället inte gjort mycket för att förebygga separationer. I stället har det blivit enklare, snabbare och billigare att skiljas."

Det första påståendet behöver nog inte kommenteras, religiösa fundamentalister är sällan mästare på samband mellan orsak och verkan. Men blir verkligen någon lyckligare för att det blir svårare, långsammare och dyrare att skilja sig (särskilt för låginkomsttagare).

Och tror de verkligen att något annat parti än Kristdemokraterna ens skulle tänka tanken att regeringen skulle blanda sig i människors innersta relationer på det här sättet? Alla som inleder en relation hoppas att den ska vara så länge som möjligt, helst hela livet, men är KD:s riksdagsgrupp mer kapabla att avgöra när det inte funkar längre än de inblandade själva?

Kan ni inte sluta blanda er i människors privatliv och ägna er åt viktigare politiska frågor, t.ex. hur vi ska se till att skapa jobb och välstånd åt de låginkomsttagare ni säger er bry er om?

Det behöver väl knappast tilläggas att Annelie Enochson är för att avlyssna medborgarnas e-post, SMS och telefonsamtal...

Se också här.

Inga kommentarer: